Neumski Dani mediterana ove godine okupili preko trideset izlagača

Maslinovo ulje, suhe smokve, ljekoviti pripravci, sitno bobičasto voće, vijenci za ulazna vrata, samo su dio, čini se nikada bogatije ponude Dana mediterana u Neumu, gdje sudjeluje tridesetak izlagača iz cijele Bosne i Hercegovine, ali i šire. Tu je i magareće mlijeko, čajevi, med, kozji proizvodi, drveno posuđe i što sve ne.

Ovdje možete probati svježe domaće uštipke s pršutom, ali i morske delicije, te razne druge proizvode koje su izlagači spravili u svojim domaćinstvima. Nakon prošlogodišnje pauze i otkazivanja zbog požara koji je zadesio zaleđe Neuma, sajam se ove godine održava s velikim brojem izlagača koje nije omela ni kiša.

Organizator sajma je Općina Neum uz potporu Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede HNŽ-a. Ponuda je iz godine u godinu sve veća, a sajam raste u manifestaciju koja zanima sve veći broj ljudi, kako posjetitelja, tako i izlagača, koji su do Neuma potegnuli i iz susjednih zemalja. Ove godine manifestacija se odvija na plaži Poštari.

Na samom otvaranju sajma, uz načelnika općine Neum Dragana Jurkovića, prisutnim izlagačima obratili su se i ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede HNŽ-a Donko Jović te predsjednik Vlade HNŽ dr. Nevenko Herceg koji je manifestaciju i otvorio.

“Ovdje se otvaraju vrata domaćim poljoprivrednicima i gospodarstvenicima za promoviranje njihovih proizvoda, ujedno i za doprinos razvitku našega turizma, Općine Neum i neumskoga zaleđa. Vlada HNŽ-a otpočetka prepoznaje i nesebično podupire ovakve ideje i projekte. Nebrojeno smo puta pokazali i dokazali kako smo Vlada cijele županije, svih naših gradova i općina. Kontinuirano izdvajamo financijska sredstava kao potporu ugostiteljima, turističkim djelatnicima, poljoprivrednicima i gospodarstvenicima svih grana. Podupiremo djelovanje gospodarskih manifestacija, sajmova i promotivnih skupova, sve s ciljem promocije ploda rada našega čovjeka koji i jest glavnim pokretačem promjena, uspjeha i napretka ovoga našeg životnog prostora”, kazao je tom prigodom Herceg.

Uz ovu manifestaciju, ali i mnoge druge aktivnosti koje provodi lokalna zajednica Neum postaje sve sadržajnije turističko odredište za posjetitelje tog pitomog mjesta.

NAJNOVIJE