NEVJEROVATNA PRIČA Mlada Hercegovka prva žena sa transplantiranim srcem koja je rodila bebu u BiH

Marija Jarak iz Mostara postala je prva žena u Bosni i Hercegovini koja je, unatoč teškoj bolesti i transplantaciji srca s 14 godina, ostvarila čudo života – postala majka predivne djevojčice Ive. Njena inspirativna priča, obogaćena hrabrošću i ljubavlju, svijetu donosi svjetlo nade.

Prije 16 godina, Mariji je omogućena druga prilika za život kroz transplantaciju srca u austrijskom Innsbrucku, gdje je dobila novo srce iz Njemačke. Usprkos nedaćama, prošla je kroz srednju školu i fakultet, stvarajući uspješnu budućnost.

Njena ljubavna priča s Marinom, kojeg je upoznala u mladalačkim danima, kulminirala je sretnim vjenčanjem. Unatoč izazovima, Marija i Marin sanjali su o obitelji, a njihova najveća želja ostvarena je dolaskom male Ive 23. listopada 2023. godine.

Ova vijest, koju je ponosno podijelilo Udruženje dijaliziranih i transplantiranih bolesnika Federacije BiH, svjedoči o snazi ljudske volje, vjeri u ljubav i zahvalnosti prema Bogu i liječnicima koji su omogućili ostvarenje Marijinih snova.

Do trenutka kad sam saznala da te nosim ispod srca čekala sam dugih 5 godina i 8 mjeseci. Bog samo zna koliko sam te željela i voljela dok si mi samo u mislima bila. Ispod srca sam te nosila 7 mjeseci. A onda si, djevojčice moja, požurila da nas upoznaš, jer ti izgleda ne voliš čekati. Ipak, malo si više požurila pa si morala biti još 34 dana u bolnici. E to mi je čekanje najteže palo. Možda jer sam se onog dana, kad si se ti rodila, rodila i ja, tvoja mama. Hvala ti što si postala moj smisao. Hvala ti što si pokazala da si pravi mali borac, mala lavica. Hvala dragom Bogu što mi te poslao“, napisala je Marija.

Dok Marija, Marin i mala Iva zakoračuju u novu životnu etapu, čestitamo im sreću i radost te im želimo da njihova ljubav nastavi cvjetati u obiteljskom okruženju ispunjenom ljubavlju i radosti.

NAJNOVIJE