NIZAMINI TVRDE DA JE ODALA LOKACIJU UBOJICI Policajka Dženana Selimović će biti suspendirana

Policajka Dženana Selimović iz Gradača koja se dovodi u vezu sa Nerminom Sulejmanovićem danas će biti suspendirana. Tu informaciju za portal Radiosarajevo.ba potvrdio Dževad Korman, direktor Uprave policije Tuzlanske županije.

“Informacija o suspenziji je točna, do jutra se trebaju prikupiti sve relevantne činjenice i dokazi vezane za njeno druženje s kriminogenim osobama i ona će tijekom sutrašnjeg dana biti suspendirana”, dodao je jučer Korman. “Ona je otvorila bolovanje, a odluka o suspenziji će službeno biti donesena najkasnije do 12 sati”, rekao je Korman.

U javnosti se pojavila informacija da je upravo Dženana Selimović otkrila lokaciju na kojoj se Nizama skrivala. Nizamina tetka medijima je kazala da su Sulejmanović i policajka bili u vezi. O tim navodima govorio je ranije odvjetnik Dženane Selimović Bakir Hećimović koji je specijaliziran za kazneno pravo.

“Prema informacijama koje dobivam kao branitelj Dženane Selimović, Tužiteljstvo TK provodi opsežnu istragu u vezi navoda i medijskih natpisa da je moja klijentica bila u vezi s ubojicom te da je odala lokaciju na kojoj se nalazila oštećena Nizama Hećimović.

Prema dosadašnjem tijeku istrage, barem ono što je meni poznato, moja branjenica niti je imala vezu s ubicom niti odala lokaciju gdje se nalazi oštećena, niti je prema obimu poslova koje je obavljala to mogla znati”, kazao je Hećimović za portal Radiosarajevo.ba.

Podsjetimo, život Nizame Hećimović ugašen je u petak, 11. kolovoza, od ruke njenog partnera Nermina Sulejmanovića. Nekoliko dana prije nego što je ubijena, Nizama je Nermina prijavila za obiteljsko nasilje.

Sud u Gračacu i lokalna policija već se danima loptaju tko je kriv što je ona ostala na vjetrometini.

NAJNOVIJE