NJEMAČKA Državljanin BiH uhićen zbog pokušaja silovanja konja

Policija iz njemačkog grada Gautinga uhitila je državljanina BiH, starog 49 godina, pod sumnjom da je pokušao da siluje konja na ergeli u blizini mjesta Unterbun.

Sve se desilo u ponedjeljak uvečer kada je nadzorni sustav u konjušnici snimio čovjeka koji je prilazio konjima. Sustav je odmah alarmirao vlasnicu ergele koja je došla na lice mjesta, ali je osumnjičeni već pobjegao u obližnju šumu. Inače, ovo nije prvi upad ove vrste na ergelu, zbog čega je i postavljen nadzorni sustav. Zahvaljujući snimcima sa kamere vlasnica ergele je vidjela u kom pravcu je pobjegao osumnjičeni, pišu Nezavisne novine.

Ipak, policija je u blizini ergele pronašla ostavljen auto i trebalo je samo da sačekaju da se osumnjičeni vrati po njega. Baš tako je i bilo, policija mu je napravila zasjedu i uhitila ga.

Neposrednim pregledom konja nije utvrđeno da su napastvovani tu večer, jer je osumnjičenoga nešto omelo i pobjegao je u susjednu šumu.

Ipak, na osnovu ranijih snimaka i nekih indikacija, policija ga smatra osumnjičenim za najmanje jedan raniji napad na konja.

Državljanin BiH je priveden, a tijekom saslušanja je odbio suradnju. Naloženo je da da DNK na analizu kako bi se utvrdilo hoće će ga teretiti i za ranije slučajeve.

NAJNOVIJE