NJEMAČKA POLICIJA 30 GODINA TRAŽI TKO JE UBIO DJEVOJČICU IZ HRVATSKE 3. kolovoza će tu tragediju gledati cijela država u emisiji “Neriješeno…

Dva okrutna slučaja iz devedesetih ponovno se otvaraju u novoj epizodi popularne tv-emisije “Aktenzeichen XY… neriješeno”. Godine 1992. i 1993. u Essenu su nestale dvije 9-godišnje djevojčice. Obje je oteo i zlostavljao muškarac s bijelim kombijem. Jedna žrtva je preživjela s ozljedama opasnim po život. Druga djevojčica je brutalno ubijena, javlja Fenix-magazin.

U srijedu (3. kolovoza) policija se nada da će ponovno doći do tragova o počinitelju te će u 20.15 sati na ZDF-u detaljnije predstaviti ova dva slučaja pod brojem XY. Komisija za umorstva policije u Essenu prima dojave na 0201/829-0.

Slučaj 1: U veljači 1992. godine nepoznati je počinitelj u Altenessenu namamio 9-godišnju djevojčicu u automobil, drogirao je i zlostavljao. Teško ozlijeđenu pronašla je mlada žena na seoskom putu.

Kako navodi policija, dana 6. veljače 1992. 9-godišnja Stefanie M. (Ime je promijenila policija radi zaštite osobnih prava) otišla je na rođendan svojoj sestrični koja je živjela 30 minuta hoda od nje. Poslijepodne, oko 17.20, Stefanie je s još dvoje djece krenula kući. Djeca su se nakon određenog vremena razdvojila kako bi u različitim smjerovima nastavila put kući. U blizini Stefaniene kuće naišla je na muškarca u bijelom kombiju. Izašao je i uspio je namamiti u svoj auto. Unatoč Stefanienom protivljenju, odvezao se u drugom smjeru.

Oko 10 sati kasnije ležala je bez svijesti u blizini seoske ceste (L422) u Düsseldorf-Kaiserswerthu, oko 30 kilometara od Essena. Počinitelj ili počinitelji su je tamo ostavili.

Ustala je i otpuzala do seoske ceste, gdje je mlada žena zaustavila auto i pronašla Stefanie.

U bolnici su kod 9-godišnjakinje utvrđene ozljede opasne po život i spolno zlostavljanje.

Slučaj 2: Godinu i pol kasnije, 9-godišnja djevojčica ponovno je nestala nakon što je bila u pješačkoj zoni u Essen-Altenessenu. Marijana Krajina (9) pronađena je mrtva nekoliko dana kasnije na saveznoj cesti u Donjoj Saskoj.

Devetogodišnja Marijana Krajina živjela je u Hrvatskoj s četvero braće i sestara. Njezin je otac zarađivao kao građevinski radnik u Njemačkoj. Na ljetnim praznicima 1993. Marijana je s majkom došla u posjet ocu.

Jednog popodneva, tri tjedna prije nego što je nestala, 9-godišnjakinja je igrala frizbi s prijateljicom na tržnici Altenessen. Tamo se prvi put susrela s kasnijim počiniteljem. Očevidom je utvrđeno da je nepoznati muškarac želio upoznati djecu. Sastanka nije bilo.

Predvečer 31. kolovoza 1993. Marijana je izišla iz očeva stana te krenula prema svojoj majci koja je kupovala u obližnjoj robnoj kući Woolworths. U međuvremenu se majka, bez kćeri, vratila u stan. Marijana iste večeri, a ni sljedećih dana nije došla kući.

Tri dana kasnije, 3. rujna 1993., par se sa svojim automobilom zaustavio na parkiralištu na B75 između Bremena i Hamburga, sjeveroistočno od sela Scheeßel. Tamo su otkrili mrtvu Marijanu. Obdukcija je otkrila znakove ozbiljnog seksualnog zlostavljanja.

Ti su slučajevi do danas ostali neriješeni, a vjeruje se da je brutalni počinitelj još uvijek na slobodi.

NAJNOVIJE