NJEMAČKA Tisuće eura padale s neba nakon što su razbojnici raznijeli bankomat

Nakon što su nepoznati počinitelji u noći na subotu, u 2:55 sati, raznijeli bankomat u njemačkom gradu Harsefeldu u Donjoj Saskoj, novčanice su se razletjele po cesti.

“Raznijeli su bankomat u podružnici Deutsche Bank u inače mirnom gradu Harsefeldu. U središtu grada u kojem živi oko 12.000 stanovnika na cesti se našlo nekoliko desetaka tisuća eura”, priopćila je policija i dodala da je eksplozija bila toliko snažna da je potpuno uništila prostoriju banke.

“Zbog siline eksplozije, drugi stroj u zgradi također je potpuno uništen”, rekao je glasnogovornik policije Rainer Bohmbach.

Ispred poslovnice banke bilo je na tisuće novčanica od 20 i 50 eura. Navodno su i oni izletjeli iz bankomata u silnoj eksploziji. Razbojnici su novac u bijegu ostavili.

“Još nije jasno jesu li i koliko gotovine uspjeli ukrasti tijekom zločina.Zaposlenici Deutsche Bank moraju prebrojati koliko je novca ukradeno”, rekao je Bohmbach.

Policajci su ogradili područje oko banke i pokupili novčanice te osigurali novac.

Policija je te noći pokrenula opsežnu potragu za počiniteljima. Korišten je i policijski helikopter. Prema riječima svjedoka, koji su šokirano gledali što se događa, počinitelji su vjerojatno pobjegli u automobilu.

Prema informacijama policije, u eksploziji nitko nije ozlijeđen, piše Fenix Magazin.

Ujutro su zgradu, u kojoj se osim poslovnice Deutsche Bank nalazi i nekoliko stanova, pregledali i stručnjaci za eksplozivna i zapaljiva sredstva. Prema prvim informacijama, ne postoji opasnost od urušavanja stambeno-poslovnog objekta. Šteta je oko 100.000 eura.

NAJNOVIJE