Njemački i austrijski mediji upozoravaju svoje državljane na skupoću na Jadranu

Njemački i austrijski mediji ne prestaju pisati o visokim cijenama hrane i smještaja te skupom ponudom u restoranima u Hrvatskoj. U nedjelju su izvijestili kako u Hrvatskoj cijene smještaja padaju, ponegdje i do 50 posto, javlja Fenix-magazin.

Portal HNA piše kako su zbog velikog broja otkazivanja dolazaka reagirali domaćini.

Nakon što su cijene nekih smještaja naglo podignute, krenuli su valovi otkazivanja. Kako bi se tome suprotstavili, cijene brojnih smještaja sada su drastično snižene, u nekim slučajevima i do 50 posto, prenosi Hna.

Drugi razlog otkazivanja mogu biti i šumski požari koji zbog dugotrajnih vrućina bjesne i Hrvatskom.

Njemački mediji pišu kako su posebno luksuzne kuće imale poteškoća i pokušavale goste namamiti jeftinim last minute ponudama.

– Kada su gosti to primijetili, otkazali su svoje rezervacije na platformama poput Booking.com ili Airbnb u nadi da će pronaći jeftinije ponude, piše Hna.

Predsjednik Udruženja hrvatskih putničkih agencija pri HGK Boris Žgomba je nedavno analizirao dosadašnje rezultate turističke sezone.

“Ušli smo u srpanj s određenim poteškoćama. Gost, kada rezervira smještaj s pravom otkazivanja bez štetnih posljedica, on rezervira 8-10 destinacija. On svih 8-10 ne može koristiti i otkaže već i dio njih ili sve. Drugi element je vrijeme. Svatko tko dolazi iz Austrije ili Njemačke zna bolje nego mi kakvo je vrijeme kod nas i ako se očekuje kiša na Jadranu, za vjerovati je da će ljudi odgoditi ili otkazati putovanje”, objasnio je Žgomba je za N1.

NAJNOVIJE