Nova radna mjesta u Ljubuškom kroz projekt ‘Niste Sami’

U nastojanju da pruži podršku i unaprijedi kvalitetu života socijalno ugroženih osoba, Federalni zavod za zapošljavanje postao je partner u realizaciji projekta “Program kućne njege – Niste sami” Centra za socijalni rad Općine Ljubuški. Ovaj važan projekt dobio je financijsku potporu od Federalnog zavoda za zapošljavanje, koji je za tu svrhu osigurao iznos od 48.000 KM u sklopu Programa sufinansiranja zajedničkih projekata s drugim pravnim subjektima za 2023. godinu.

U slijedećih 12 mjeseci, ovim sredstvima će se sufinancirati zapošljavanje šest stručnih osoba, od čega četiri sa srednjom stručnom spremom (SSS) i dvije osobe sa visokom stručnom spremom (VSS).

Zadatak osoba koje će biti zaposlene jeste svakodnevni obilazak oko 150 socijalno ugroženih osoba na području Grada Ljubuški i pružanje odgovarajuće pomoći tim osobama, priopćeno je iz FZZZ.

Danas je u Sarajevu ugovor o sufinansiranju zapošljavanja u okviru spomenutog programa potpisan između direktorice Federalnog zavoda za zapošljavanje Helene Lončar i direktora Centra za socijalni rad Općine Ljubuški, Viktora Grbavca. Tom prilikom, Grbavac je izrazio zahvalnost Zavodu i direktorici Heleni Lončar u ime Centra za socijalni rad Općine Ljubuški te Grada Ljubuški. Ovaj korak predstavlja konkretan doprinos jačanju socijalne infrastrukture i podrške najranjivijim članovima zajednice.

NAJNOVIJE