Novogodišnja noć u Sarajevu uz ‘Zabranjeno pušenje’, ‘Crvenu jabuku’, ‘Bombaj štampu’ i Laku

Na javnom dočeku Nove 2024. godine građane i goste Sarajeva ispred Vječne vatre zabavljat će “Bombaj štampa”, “Zabranjeno pušenje”, “Crvena jabuka” i Elvir Laković Laka.

Na današnjem susretu frontmena ovih bendova sa predstavnicima medija razgovarali su Zenit Đozić, Davor Sučić Sula, Dražen Žerić Žera i Nedžad Podžić Poćko, koji su govorili o predstojećem dočeku nazvanom “Sarajevska priča” u organizaciji Grada Sarajeva.

Frontmen “Zabranjenog pušenja” Davor Sučić, poznatiji kao Sejo Sexon, rekao je da je pred njima poseban zadatak, ujedno i težak, jer nastupaju pred domaćom publikom i u gradu koji ih je, kako je rekao “stvorio”.

Davor Sučić Sula istaknuo je da su pred teškim zadatkom jer sviraju u svom gradu.

“Ovaj grad nas je sve i stvorio. Imamo poseban zadatak. Puno će nam biti teže nego eminentnijim umjetnicima. Mi smo ljudi iz ovog grada i kompletna muzika i stvaralaštvo bazirano je manje-više na Sarajevu, ulicama njegovim. To je lijep izazov i daćemo sve od sebe da ne razočaramo i znamo da ste uvijek najkritičniji prema nama koji smo odavde. To nam je u životu i karijeri i valjalo jer takav stav nas je tjerao da napravimo najbolje od sebe i svojih karijera”, istakao je Sučić.

On je za grupe koje će nastupiti na dočeku Nove godine kazao da su zajedno “jedan kompot koji bi poželjela svaka domaćica”.

Dražen Žerić smatra da je ovaj koncert jedna lijepa sarajevska priča koja se možda mogla i prije napraviti.

Kako je rečeno ovom prilikom očekuje se i odziv posjetilaca iz regiona, jer je riječ o bendovima koji su ambasadori i Sarajeva te poimanja života i mentaliteta, piše Fena.

Gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić ocijenila je da će 2024. godina biti posebna.

“Četrdeset godina Zimskih olimpijskih igara, 40 godina fenomenalnih Nadrealista, a mi ćemo u 2024. godinu ući sa pravim sarajevskim dernekom. Pozivam sve drage prijatelje širim bivše Jugoslavije, sve drage prijatelje širom Evrope i svijeta da dođu, da dernečimo zajedno”, poručila je gradonačelnica.

Ona je također najavila i tracionalni novogodišnji koncert Sarajevske filharmonije u Narodnom pozorištu.

Direktor Sarajevske filharmonije Vedran Tuce kazao je da je Sarajevo s pravom zaslužilo da bude hit destinacija na Novogodišnju noć. Najavio je da će ove godine, osim u sali Narodnog pozorišta, koncert biti emitiran i projekcijom na trgu ispred Narodnog pozorišta.

Predviđeno je da koncert počne u 21 sat i traje do dva sata iza ponoći, a bendovi će svirati po sat.

Koncert filharmonije počinje u 19.30 sati, kada će se otvoriti ulaz u Titovu ulicu i to iz pravca ulica Kulovića i Dalmatinska te od Trga Djece Sarajeva.

Kompletan program kod Vječne vatre počinje u 21 sat, kada će se na sceni pojaviti prvi izvođač – Laka sa bendom.

Od 22 sata na sceni će se smjenjivati “Bombaj Štampa”, “Zabranjeno Pušenje” i “Crvena Jabuka“, a njihove nastupe na LED ekranima duž ulice pratit će posebne video projekcije.

NAJNOVIJE