Obučen kao pripadnik Oružanih snaga BiH prebacivao 27 kilograma marihuane

Pripadnik Oružanih snaga BiH Marko Vuković (27) iz Pala i Saša T. (28) iz Foče uhićeni su u utorak uvečer u policijskoj akciji „Vojnik“ na području Foče, a od njih je oduzeta veća količina marihuane, saznaje Srpskainfo.

Oni su uhićeni nakon što su automobilom „pasat“ pokušali prokrijumčariti oko 27 kilograma marihuane.

Izvor Srpskainfo pojasnio je da je u trenutku uhićenja Vuković bio obučen u uniformu Oružanih snaga BiH.

“Najvjerovatnije da je mislio da će na taj način moći izbjeći policijske kontrole, ukoliko ga zaustave dok drogu prenosi na područje Pala. Međutim, policija je imala informacije šta planira ovaj vojnik, po kojem je akcija i dobila ime”, istaknuo je izvor Srpskainfo.

Prema njegovim riječima, uhićeni dvojac je više imao uloge kurira u distribuciji narkotika.

“Vojnik Vuković je uhićen nakon što je pakete s drogom utovario u svoj automobil i planirao krenuti prema Palama. On je odmah presretnut i uhićen”, kazano je novinarima.

Ovdje se radi o ustaljenom procesu prebacivanja droge iz Crne Gore na područje BiH.

“Saša T. i kriminalna grupa kojoj on pripada su ilegalnim putevima drogu iz Crne Gore prebacili u BiH. Tada na scenu stupa ekipa iz Pala, koja je poslala Vukovića u Foču da preuzme marihuanu i da je doveze vođama njegove grupe”, pojasnio je neimenovani sugovornik portala.

Prema njegovim riječima, ta droga bi na području Pala bila prepakirana u manje pakete i zatim dalje preprodavana.

“Tijekom istrage i radom na teranu inspektori Policijske uprave Foče i Uprave za organizirani i teški kriminalitet MUP Srpske su došli do informacija da će spomenuta količina marihuane stići u BiH i taj transport je presječen. Međutim, tu se istraga u ovom slučaju ne zaustavlja i tek sad kreće još veći posao”, zaključio je izvor.

Glasnogovornica Policijske uprave Foča, Marijana Elez, potvrdila je da su u akciji „Vojnik“ uhitili dvije osobe i oduzeli drogu.

“U mjestu Miljevina kod Foče u utorak je zaustavljeno i kontrolirano vozilo „pasat“ kojim je upravljao V.M. Vozilo je zaustavljeno zbog postojanja osnova sumnje da se u vozilu mogu pronaći predmeti i tragovi koji mogu poslužiti kao dokaz u kaznenom postupku za kazneno djelo „Neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga“, rekla je Elez.

Dodala je da je, uz prethodnu suglasnost Okružnog javnog tužiteljstva Trebinje, a po naredbi Osnovnog suda u Foči, pretreseno spomenuto vozilo kojom prilikom su pronađene tri vreće u kojima je bilo upakirano 25 paketa umotanih u PVC foliju, bruto mase od oko 27 kilograma marihuane.

Osim toga, obavljen je pretres na više lokacija koje koriste osumnjičeni na području općine Foča i Istočnog Sarajeva, dok se nad uhićenim vrši kriminalistička obrada, ankon čega će biti predani nadležnom tužiteljstvu.

NAJNOVIJE