Očekuju nas tri dana kiše i ipak toplo vrijeme

Naredna tri dana u Bosni i Hercegovini će padati kiša, a temperature će, osobito na jugu zemlje, biti više ugodne nego neugodne, predviđanja su federalnih meteorologa. Evo kakvo nas vrijeme očekuje naredna tri dana.

3.12.2022.

U subotu će u Bosni i Hercegovini biti oblačno vrijeme. Kiša uglavnom na području Hercegovine, zapadu i jugozapadu Bosne. U večernjim satima slabija kiša i u ostalim područjima Bosne. Vjetar slab jugoistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 0 i 4, na jugu zemlje od 6 do 9, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 4 i 8, na jugu zemlje od 10 do 14 stupnjeva.

4.12.2022.

U nedjelju će u Bosni i Hercegovini biti oblačno vrijeme sa kišom. U Bosni većinom slabije padavine. Više kiše se prognozira na području Hercegovine i jugozapadu Bosne. Vjetar u većem dijelu zemlje slab do umjerene jačine južnog i jugoistočnog smjera. U sjevernim područjima Bosne vjetar sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 1 i 5, na jugu od 7 do 10, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 4 i 9, na jugu zemlje do 13 stupnjeva.

5.12.2022

U ponedjeljak će u Bosni i Hercegovini biti pretežno oblačno vrijeme sa slabom kišom. Vjetar u većem dijelu zemlje slab do umjerene jačine južnog i jugoistočnog smjera. U sjevernim područjima Bosne vjetar sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 1 i 6, na jugu do 9, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 5 i 11, na jugu zemlje do 14 stupnjeva.

NAJNOVIJE