Odgajateljica iz pakla u gradskom vrtiću: ‘Mom sinu je lijepila usta selotejpom, drugoj djeci vezala ruke’

Nakon što nam se prošli tjedan javio jedan zabrinuti tata čije dijete pohađa vrtić u zagrebačkom kvartu Trnsko u kojem odgojiteljica navodno djeci lijepi usta selotjepom, sada nam se javila jedna majka koja je istakla da je slučaj istinit jer postoji dokaz.

“Ja sam samoinicijativno prijavila slučaj prosvjetnoj inspekciji koja je donijela zaključak da se to stvarno dogodilo mom četverogodišnjem sinu i još jednom dječaku iz grupe. Također, i ravnateljica me pozvala na razgovor kako je utvrđeno internom inspekcijom da je slučaj istinit. Nakon toga je odgajateljica otišla na bolovanje, a slučaj je prijavljen nadležnim institucijama”, započela je svoju priču Zagrepčanka.

No, ono što zabrinjava, ističe majka je da je saznala da je na Vijeću vrtića odlučeno da će se odgajiteljica vratiti na posao.

“Ja sam se malo potrudila i javila se svim institucijama, od vrtića, pa sve do grada. Nitko mi nije dao jasan odgovor i svi samo prebacuju lopticu. Stvarno se bojim za svoje dijete, ne želim da ta osoba čuva moje dijete”, dodala je te istakla kako od samog početka otkada je dijete krenulo u vrtić s tom odgajeteljicom nešto nije u redu.

“Ta teta je od starta bila osoba koja nije imala prevelike empatije, nikada nije imala osmijeh na licu, i nije previše komunicirala. No, s obzirom da se moj sin nikada nije žalio, nisam oko toga radila problem. Sve do travnja ove godine, kada se jedna mama preko grupnog e-maila požalila kako postoji problem.

Odmah su se nadovezali i drugi roditelji sa sličnim pričama. Navodno je vezala i ruke drugoj djeci kada su bila neposlušna te je nekim curicama lijepila jastuke oko trbuha te su tako morale sjediti u kazni. No, to ništa nije dokazano, osim ovog mog slučaja oko selotejpa”, priča nam mama.

O cijelom slučaju pitali smo i ravnateljicu Melinu Vučak koja nam je kratko odgovorila.

“Vrtić je postupio po svim protokolima, obavijestio sve nadležne institucije, te su izvidi još u tijeku i prema svim postupanjima vrtić će pružiti podršku unutar svojim ovlasti”, istakla je ravnateljica koja nije željela komentirati kada će se i hoće li se sporna odgajateljica vratiti na posao.

Podsjetimo kako smo ranije kontaktirali i Grad Zagreb, a evo što su nam odgovorili.

“Grad Zagreb osuđuje svaki oblik neprimjerenog postupanja, no detalje navedenog slučaja nismo u mogućnosti iznositi budući su postupanja nadležnih institucija još uvijek u tijeku. Ovisno o njihovim rezultatima uslijedit će daljnji koraci”, zaključili su iz Grada Zagreba.

NAJNOVIJE