Optužena Hrvatica koja je rodila u vinogradu i ostavila bebu da umre

Podignuta je optužnica protiv 32-godišnje Hrvatice koja je 15. lipnja prošle godine, u vinogradu u Mađarskoj, gdje je radila, rodila i ostavila bebu koja je dan kasnije preminula.

Hrvaticu se tereti da je, nakon što je rodila živu djevojčicu u stanju snažnog duševnog poremećaja izazvanog porodom, dijete ostavila u grmlju bez potrebne skrbi za preživljavanje. O porodu nikome nije rekla, zbog čega je dijete zbog nezbrinutosti preminulo 16. lipnja 2022, piše Dnevnik.hr.

Majka je time usmrtila svoje dijete pod utjecajem jakog duševnog opterećenja zbog poroda. Nadležno odvjetništvo za nju od suda traži da ju se kazni zatvorom kaznom u trajanju od godinu dana.

Pred policijom je rekla da da je otišla raditi u vinograd u Mađarsku, a da ju je u jednom trenutku potjeralo na WC, zbog čega se udaljila od ostalih. Navodi kako ju je tada zaboljelo u stomaku kao da mora obaviti veliku nuždu, odnosno da ima grčeve od menstruacije, međutim, ne sjeća se što se potom dogodilo jer joj se zacrnilo pred očima te se ne sjeća ni poroda ni djeteta, piše Glas Slavonije.

Jedna svjedokinja rekla je istražiteljima da je žena u jednom trenutku rekla da mora na WC i otišla na 10-ak minuta, a kada se vratila bila je sva krvava, iako se ponašala normalno. Tada su joj dali košulje kako bi prikrila krvarenje.

Vještačenjem psihijatra utvrđeno je da je 32-godišnjakinja sniženih intelektualnih sposobnosti na razini ispod prosječne do granične inteligencije, jednostavnije strukturirana s dominirajućim patološkim psihološkim obranama, kao što su potiskivanje i negacija.

Navodi se i slaba anticipacija posljedica svojih postupaka, niska frustracijska tolerancija, sklonost impulzivnom reagiranju, slabo razvijen osjećaj krivnje te slabo razvijene introspektivne sposobnosti. Postoji stoga mogućnost da je vrlo slabo imala uvid u svoje tjelesno stanje te time i u postojanje trudnoće.

NAJNOVIJE