OPTUŽNICA ZA KRIJUMČARENJE Državljanin BiH (60) uhvaćen s 12 migranata na putu u Hrvatsku!

Tužitelj Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarstveni kriminal i korupciju Tužiteljstva BiH podigao je optužnicu protiv Nenada Kovačeva, zvanog „Neno“, rođenog 1994. godine u mjestu Loznica, Republika Srbija, državljanina BiH.

Optuženi se tereti da je, u namjeri ostvarivanja nezakonite imovinske koristi, pokušao izvršiti nezakonito prebacivanje 12 ilegalnih migranata, državljana Republike Turske, sa teritorije Bosne i Hercegovine na područje Republike Hrvatske i EU, a koji nisu ispunjavali uvjete za zakonit prelazak državne granice.

Navedene ilegalne migrante optuženi je, dana 21. travnja prošle godine, preko državne granice na MGP Orašje,  pokušao prokrijumčariti u namjenski napravljenom skrivenom dijelu priključnog vozila, u uvjetima koji su ugrozili život, zdravlje i sigurnost migranata zbog malog prostora i nedostatka zraka, a koje prevođenje je otkriveno i spriječeno od strane policijskih službenika Granične policije BiH.

Optuženi se tereti da je počinio kazneno djelo krijumčarenja ljudi iz člana 189. stav 3. u vezi stavom 1. KZ-a BiH i u vezi sa članom 26. istog Zakona, priopčili su iz Tužilaštva BiH.

Sada će se suočiti  s optužnicom za kazneno djelo za koje, bude li osuđen, može dobiti od jedne do deset godina zatvora.

NAJNOVIJE