OSAM GOEBBELSA preminulo je na današnji dan, ubili su šestero djece, pa onda sebe

Djecu su dali uspavati morfijem, a zatim im je Magda uz pomoć Hitlerovog liječnika jednom po jednom u ustima zdrobila smrtonosne kapsule s cijanidom.

Samo jedan dan nakon Hitlerove smrti, 1. svibnja 1945. godine, odlučio se ubiti i Hitlerov najbliži suradnik Joseph Goebbels, nacistički ministar propagande, zajedno sa svojom ženom Magdom. Hitler je Goebbelsa u oporuci imenovao novim kancelarom Trećeg Reicha, dok je Magdu odlikovao time što joj je pred svoju smrt uručio vlastitu zlatnu stranačku značku nacističke partije, s rednim brojem jedan.

S Goebbelsom i Magdom u bunkeru je bilo i njihovo šestero djece. Djecu su dali uspavati morfijem, a zatim im je Magda uz pomoć Hitlerovog liječnika jednom po jednom u ustima zdrobila smrtonosne kapsule s cijanidom. Nakon što su ubili djecu, Goebbels i Magda izašli su iz Führerbunkera na površinu i ubili se, ne zna se točno da li cijanidom ili metkom. Vojnici su zapalili njihova tijela, no zbog nedostatka goriva ona nisu potpuno izgorjela, pa su skrivena u plitkom krateru od granate pokraj bunkera.

Sovjeti su kasnije identificirali i ekshumirali tijela Josepha i Magde Goebbels te njihovo šestero djece i zajedno s tijelima Adolfa Hitlera i Eve Braun odnijeli su ih u Magdeburg. Konačno su po sovjetskoj naredbi 1970. godine svi ti ostaci ponovno spaljeni i bačeni u rijeku.

NAJNOVIJE