Oteli majku šestomjesečne bebe, suprug u suzama: “To joj je trebala biti posljednja zabava”

Celine je krenula u subotu s dvije prijateljice na glazbeni festival Nova u južnom Izraelu, ali su se vratile kad su čule rakete ispred sebe. Pronašle su su put do skloništa i sakrile se. Od tamo je Celine u 07:11 poslala svoju posljednju poruku Idu, svom suprugu i ocu njihove kćerkice Ellie.

Prošle nedjelje ujutro Celine Ben David Nagar trebala se spremati za svoj prvi dan na poslu nakon šest sretnih mjeseci na porodiljnom dopustu.

Umjesto toga, vjeruje se da se nalazi negdje unutar Gaze, u rukama Hamasa, a njezina je obitelj u noćnoj mori koja traje sad već tjedan dana.

Celine (32) je krenula u subotu rano ujutro s dvije prijateljice na glazbeni festival Nova u južnom Izraelu, ali su se vratile kad su čule rakete ispred sebe.

Pronašle su su put do javnog skloništa u blizini Sderota i sakrile se. Od tuda je Celine u 07:11 poslala svoju posljednju poruku Idu, svom suprugu i ocu njihove kćerkice Ellie.

“Vojnici dolaze. Bože, bila je greška doći ovamo”, napisala je Celine.

Ido je u subotu pojurio prema mjestu, ali mu vojska nije dopustila da prođe. U nedjelju ujutro pronašao je Celinein auto, pun rupa od metaka, ali inače onakav kakav je i ostavila.

Kasnije tog dana, Ido je pronašao preživjelog koji mu je rekao da su militanti Hamasa bacili granate u sklonište, ubivši Celineine prijatelje. Ali Celine je preživjela, rekao je stranac.

U narednim danima, to je bilo sve za što se Ido mogao primiti. Jedino što zna je da njezino tijelo nije pronađeno.

“Ne spavate i ne jedete i u nekakvoj ste ludoj neizvjesnosti”, rekao je u telefonskom intervjuu iz svog doma u blizini Tel Aviva za BBC.

“Potpuno si bespomoćan”, dodao je.

Ido je briznuo u plač dok je pokušavao opisati svoju suprugu, administrativnu pomoćnicu u odvjetničkom uredu u kojem radi, koja je odrasla u Francuskoj i francusko-izraelska je državljanka.

“Ona je nevjerojatna žena, osoba koja je okružena prijateljima i ljubavlju. I ona je nevjerojatna majka. Imamo šestomjesečnu bebu. Ovo joj je trebala biti posljednja zabava prije nego što se vrati na posao. Dogovorili smo se da ću doći po nju u ponoć, ali nije došla kući”, ispričao je Celinin suprug.

NAJNOVIJE