OTROVANI POZNATI SOKOVI Hospitalizirana osoba sa sa kemijskom ozljedom jednjaka

U riječku bolnicu zaprimljena je jedna osoba s ozljedom jednjaka, u Nastavnom zavodu za javno zdrastvo testiraju uzorke sokova, a slučaj istražuje i policija. Nakon što su se u ponedjeljak velikom brzinom u javnosti proširile poruke kako su neka pića poznate tvrtke otrovana, zbog čega je nekoliko ljudi navodno završilo u bolnici s opečenim jednjakom i želucem, i dalje nema odgovora koji bi umirili ljude te im objasnili o čemu se radi. Radi se navodno o gaziranim sokovima i vodi, a poruke su u javnosti izazvale paniku, piše Dnevnik.hr.

Iz KBC-a Rijeka potvrdili su nam da je na bolnički odjel zaprimljena jedna osoba pod sumnjom na kemijsku ozljedu jednjaka. “Njezino medicinsko stanje je trenutno stabilno te se nastavljaju indicirani dijagnostičko-terapijski postupci. Odmah tijekom javljanja u Ustanovu i obrade u hitnom prijemu, izvršena je prijava nadležnim istražnim organima PU Primorsko – goranskoj”, rekli su iz KBC Rijeka.

U Nastavnom zavodu za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije potvrdili su u utorak ujutro za Novi list kako im danas na analizu stižu prvi uzorci sokova i mineralne vode renomiranog svjetskog proizvođača. Bočice s pićem uzete su u riječkim kafićima. Stručnjaci će provjeriti jesu li pića kontaminirana.

Jesu li informacije o kiselini u sokovima lažne ili nisu, od kuda su došle te zašto tek će se otkriti. Slučaj trenutačno istražuje policija, a iz tvrtke Coca-Cola Hrvatska, čija se pića spominju u kontekstu navodnog trovanja, još se nisu oglasili.

Kako doznajemo, uzorci su poslani na Centar za forenzična ispitivanja istraživanja i vještačenja Ivan Vučetićv i Hrvatski zavod za javno zdravstvo. Stručnjaci će utvrditi jesu li uzorci kontaminirani.

Podsjetimo, nešto slično dogodilo se ovog proljeća, no objavljeno je tek nedavno.

Bračni par iz Pule bio je na ručku u jednom riječkom restoranu. “Čim sam stavio u usta, momentalno sam ispljunuo sve i meni su usta izgorjela! I iz restorana su me nakon možda pola minute, minute poslali van”, ispričao je Stanko Laković dramu koja se dogodila u svibnju.

Odvela ga je hitna pomoć. Prvo se sumnjalo na alergiju, a potom se utvrdilo što je zapravo popio. “Neko korozivno sredstvo, neka kiselina. Meni je par kapi prošlo dolje po jednjaku i to mi je u biti spalilo jednjak. Da sam popio više, ne bi me bilo tu”, rekao je. Nije poznato kako je kemikalija završila u bočici pa na njihovu stolu.

Tvrdi da supruzi u restoranu nisu željeli dati spornu bočicu, a na računu je bilo samo meso, ne i piće koje su naručili. Vlasnik restorana nije želio dati izjavu, a nije znao objasniti zašto pića nije bilo na računu. Slučaj je završio na Općinskom državnom odvjetništvu u Rijeci.

Stanko je tjedan dana bio u bolnici, a zbog spaljenog jednjaka smršavio je 20 kilograma, objavljeno je početkom listopada.

NAJNOVIJE