OVO JE UBOJICA SA ZRĆA ‘Tanasković navodno u lošem psihičkom stanju, ima velikih zdravstvenih tegoba‘

Sudac istrage odredio je Dušku Tanaskovića (28) iz Kragujevca jednomjesečni pritvor zbog opasnosti od bijega, potvrdio je odvjetnik Vinko Gulišija. Odvjetnik osumnjičenog za ubojstvo Gorana Vlaovića na Zrću također je potvrdio da kvalifikacija zločina nije teško ubojstvo, već obično ubojstvo, piše Jutarnji list.

On je iznio obranu, a sudac istrage mu je odredio istražni zatvor zbog opasnosti od bijega. Kakvu obranu? Šutnjom, i to je obrana – rekao je odvjetnik dodajući da ne zna za informaciju da Tanaskovića traži i Crna Gora.

Moj klijent je u jako lošem stanju, psihički je loše, zato nije iznio obranu. Sada je bitno da se provedu vještačenja, a kad vidimo rezultate, onda ćemo vidjeti kakvu ćemo obranu složiti.

Jutarnji je doznao da je Tanasković policiji kazao tek da za njim traga crnogorska policija jer ga sumnjiče za pomaganje egzekutoru istaknutog “škaljarca” Milića Minje Šakovića, ubijenog sredinom lipnja u Budvi, ali da on nema veze s tim zločinom. Rekao je i da je već bio u zatvoru te da ima mentalnih problema.

U policiji kažu da je uhićeni u četvrtak oko 6 sati ispred noćnog kluba na plaži Katerelac u Kolanjskom Gajcu, s unaprijed stvorenom zločinačkom namjerom i odjeven kako bi prikrio svoj identitet, sačekao i prišao s leđa 38-godišnjaku.

Tada je iz neposredne blizine u svoju žrtvu ispalio hitac iz pištolja i potom otrčao s mjesta zločina.

Ubojica ubrzo uhićen, pronađen i njegov pištolj

Mediji su objavili niz iskaza svjedoka da je ubojica žrtvi pucao u glavu u vrijeme dok su posjetitelji izlazili iz noćnog kluba. Od zadobivenih ozljeda Vlaović je preminuo u vozilu Hitne medicinske pomoći na putu prema bolnici.

U policiji kažu da je brzom i koordiniranom akcijom osumnjičeni spriječen u bijegu te u kratkom roku priveden u službene prostorije. Na mjestu zločina uslijedio je očevid u kojem su prikupljeni brojni dokazi, a pronađen je i ubojičin pištolj.

“Tijekom provođenje kriminalističkog istraživanja ostvarena je intenzivna međunarodna policijska suradnja kako bi se prikupili podaci o osobama značajni za kriminalističko istraživanje, a za osumnjičenim državljaninom Srbije je na snazi raspisana međunarodna potraga”, priopćila je policija zahvaljujući građanima na kvalitetnim informacijama koje su bile od koristi u hvatanju počinitelja.

Za ubijenog Vlaovića mediji navode da je zbog straha od likvidacije samo jednom godišnje napuštao Crnu Goru te da je uz sebe uvijek imao tjelohranitelja.

NAJNOVIJE