Pacijentici smetao zvuk respiratora, pa ga ugasila, premda je na njemu skopčana njezina cimerka

U utorak su u bolnici u Mannheimu liječnici morali oživljavati 79-godišnju pacijenticu kojoj je 72-godišnja pacijentica isključila uređaj za terapiju visokim protokom kisika jer joj je smetala buka koju je proizvodio uređaj tijekom rada, piše Fenix.

Prema riječima glasnogovornika policije, obje pacijentice su bile smještene u istoj sobi, krevet do kreveta. Kako je 72-godišnjoj pacijentici smetala buka koju je proizvodio uređaj za kisik, a na kojeg je bila priključena 79-godišnja pacijentica, jednostavno ga je odlučila isključiti.

I to ne samo jednom. Nakon prvog pokušaja osoblje bolnice upozorilo je pacijenticu kako je opskrba kisikom za 79-godišnju pacijenticu jako važna. No, 72-godišnjakinja je ipak isključila uređaj nedugo nakon upozorenja.

Kako su u četvrtak priopćili policija i tužiteljstvo, 72-godišnja osumnjičenica je trenutačno u pritvoru zbog pokušaja ubojstva.

“Ni nama to nije svakidašnjica. Nismo još sigurni poznaju li se dvije žene, ali 72-godišnjakinja se dovoljno oporavila pa je odvedena u pritvor”, rekla je o incidentu glasnogovornica policije.

NAJNOVIJE