PALO 13 DILERA Jedan je iz BiH, a jedan iz Srbije

Austrijska policija uhitila je 13 dilera, među kojima ima i državljana BiH, u raciji protiv organiziranog šverca i preprodaje narkotika u Tirolu.

Policija je zaplijenila više od 26 kilograma marihuane u vrijednosti od oko 260.000 eura i otvorila istragu protiv 16 osoba.

Riječ je o organiziranoj grupi koja je posljednje dvije godine preprodala 32 kilograma kokaina i više od 100 kilograma marihuana, priopćila je policija.

Osim švercom narkoticima, oni su provaljivali pljačkali kuće i stanove, te se bavili iznudom, prenose austrijski mediji.

Prve dojave o toj organiziranoj grupi austrijska policija je dobila u proljeće 2022. godine, nakon čega su pretresli 13 lokacija u Inzbruku i oblasti Kufstein.

Zaplijenjeno je više telefona i automobil.

Neki osumnjičeni priznali su kaznena djela, a vjeruje se da su u posljednje dvije godine unijeli oko 32 kilograma kokaina i oko 100 kilograma marihuane u Austriju.

Uhićeni su muškarci starosti od 19 do 50 godina, od kojih četiri Albanca iz Albanije i jedan sa Kosova, tri Austrijanca, dva Turčina, dva Talijana, dva Makedonca, jedan Srbin i jedna osoba iz BiH, prenosi N1.

NAJNOVIJE