PAO BALKANSKI NARKO KARTEL 2,7 milijuna eura nađeno u dvije bačve

MUP pronašao u prostorijama osumnjičenih pripadnika balkanskog narko kartela 2,7 milijuna eura.

Pored veće količine novca pronađenog u stanovima koji su koristili, na jednoj od lokacija u specijalnom izgrađenom skrivenom prostoru pronađena su tri plastične bačve s više od 2.7 milijuna eura, rečeno je u MUP-u, prenosi RTS.

Pretresanje stanova i ostalih prostorija koje su koristili osumnjičeni izvršene su na lokacijama u Beogradu, Nišu, Loznici, Subotici i Zrenjaninu, a tom prilikom pronađene su dvije snajperske puške, tri automatske puške, automatski pištolj, četiri pištolja, bomba, četiri prigušivača, 24 detonatorske kapisle i pet uređaja za daljinsko pokretanje detonatora, 13 paketa plastičnog eksploziva, optički nišan, više stotina komada streljiva različitog kalibra, perike i silikonske maske.

Načelnik Uprave kriminalističke policije Ninoslav Cmolić rekao je da se najmanje sedam tona kokaina, koji je zaplijenjen tijekom 2020. godine, dovodi u vezu sa članovima balkanskog kartela koji su u četvrtak uhićeni u Beogradu, Subotici, Zrenjaninu.

U suradnji sa Europolom, kako je naglasio, Srbija je uspela identificirati ključne mete na svojoj teritoriji i mapirati njihove kriminalne aktivnosti širom svijeta i dodaje da se vjeruje da ovaj kartel stoji iza višetonskih pošiljki koje su stigle u Europu iz Brazila, Ekvadora, a preko Afrike. Sve zaplijene kokaina su izvršene van Srbije.

NAJNOVIJE