Pao jedan od vođa balkanskog podzemlja. Slali su mu poruke na leševima, osuđen je u Hrvatskoj, a traži ga i BiH


Na granici s Mađarskom uhićen je Filip Korać, jedan od vođa Zemunskog klana, koji je tražen u nekoliko zemalja. Između ostalog osuđen je i u Hrvatskoj.

Jedan od čelnih ljudi Zemunskog klana povezan navodno i sa Škaljarskim klanom, Filip Korać, uhićen je u petak na mađarskoj granici po nalogu Francuske, koja ga traži zbog trgovine drogom.

Dokazi protiv njega su poruke koje je razmjenjivao preko jedne aplikacije, piše portal KRIK.

Za Koraćem traga i Bosna i Hercegovina, koja je također raspisala međunarodnu tjeralicu za njim zbog trgovine drogom.

U Hrvatskoj je Korać prošle godine osuđen uvjetno zbog krivotvorene putovnice, a tada je u pratnji odvjetnika došetao do zatvora Remetinec.

Zanimljivo je da Srbija protiv njega ne vodi niti jedan pravosudni postupak. Korać je inače osoba koja je punila stupce medija u susjednim zemljama u kontekstu obračuna dvaju crnogorskih klanova – Škaljara i Kavčana, u kojima je dosad širom svijeta likvidirano više desetaka osoba.

Korać je upravljanje nad kriminalnom grupom preuzeo nakon što je Luka Bojović završio u zatvoru u Španjolskoj 2012. godine.

Koraćeva grupa sudjelovala je u višegodišnjem kriminalnom ratu u balkanskom podzemlju. Njegov najveći neprijatelj u Srbiji bila je grupa koju je vodio Veljko Belivuk, poznat kao Velja Nevolja. Belivuk i suradnici planirali su i Koraćevo ubojstvo, utvrdila je istraga. Ubili su jednog od njegovih najbližih suradnika te su mu slali fotografije unakaženog tijela s porukama i pokušavali ga namamiti kako bi ga likvidirali.

NAJNOVIJE