PAPA DOBRO Liječnici optimistični

Papa Franjo proveo je mirnu noć u bolnici, a medicinsko osoblje je optimistično glede njegova oporavka, izvijestila je u četvrtak talijanska novinska agencija ANSA, nakon što je Papa dan ranije bio hospitaliziran

Papa Franjo (86) prebačen je u srijedu u rimsku bolnicu Gemelli i dijagnosticirana mu je respiratorna infekcija koja zahtijeva “nekoliko dana” liječenja, priopćio je Vatikan.

Medicinsko osoblje “vrlo je optimistično” i vjeruje da bi, ako ne bude nekog neočekivanog razvoja bolesti, Franjo mogao biti otpušten na vrijeme za proslavu Cvjetnice 2. travnja, izvijestila je ANSA, citirajući neimenovane bolničke izvore.

Franjino zdravlje privuklo je pojačanu pažnju u posljednje dvije godine, tijekom kojih je bio podvrgnut operaciji debelog crijeva i počeo koristiti invalidska kolica ili štap za hodanje zbog kroničnih bolova u koljenima.

Posljednja hospitalizacija argentinskog pape oživjela je nagađanja o mogućoj ostavci iz zdravstvenih razloga, nakon povijesnog presedana njegovog pokojnog prethodnika Benedikta XVI.

Na pitanje švicarske televizije RSI u intervjuu emitiranom 12. ožujka koje bi ga stanje navelo na odlazak u mirovinu, Franjo je odgovorio: “Umor koji vam ne dopušta da stvari vidite jasno. Nedostatak jasnoće, nedostatka znanja kako procijeniti situacije”.

NAJNOVIJE