SLABA KOLJENA Papa otkazao putovanje u Afriku

Papa Franjo otkazao je putovanje u Afriku planirano za srpanj zbog bolesti koljena, objavio je u petak Vatikan, pobudivši niz pitanja o pokretljivosti 85-godišnjeg poglavara Katoličke crkve.

Papin put u Demokratsku Republiku Kongo i Južni Sudan planiran od 2. do 7. srpnja otkazan je “sa žaljenjem” na zahtjev liječnika koji ga liječe zbog rupture ligamenta koljena.

Papa je već mjesec dana u invalidskim kolicima, ali nastavlja aktivnosti te se u petak susreo s predsjednicom Europske komisije Ursulom von der Leyen.

Put je otkazan kako Papa ne bi ugrozio rezultate terapije koju prima za koljeno i putovanje će se realizirati u vrijeme koje će se naknadno odrediti, objavio je Vatikan no nije ništa naveo o putovanju u Kanadu planiranom od 24. do 30. srpnja.

Papa Ivan Pavao II. koji je umro 2005., koristio se platformom na kotačima za kretanje u Bazilici sv. Petra u zadnjim godinama svog 27 godina dugog pontifikata kada mu je Parkinsonova bolest već bila zahvatila cijelo tijelo, uključivo disanje.

Putovanje u DR Kongo i Južni Sudan u ljeti bilo bi izazov i u redovitim okolnostima za 85-godišnjeg Svetog Oca.

NAJNOVIJE