PET 19-GODIŠNJAKA izgubilo život u Njemačkoj, udario ih BMW-om muškarac bez vozačke

U njemačkoj saveznoj zemlji Tiringiji se utvrđuju okolnosti koje su dovele do teške prometne nesreće u kojoj je život izgubilo sedam osoba. U subotu su se na prometnici B247 sudarila tri automobila. Dva automobila su potpuno izgorjela, navode njemački mediji.

Ove nedjelje stručnjak treba ponovno pregledati mjesto nesreće u blizini Bad Langensalze, na prometnici koja je zatvorena tijekom noći.

Prema informacijama vatrogasaca, u prometnoj nesreći su još ozlijeđene tri osobe. “Jedna ozlijeđena osoba je u nedjelju ujutro još bila u životnoj opasnosti”, rečeno je iz policije.

Žena iskočila iz vozila

Kako je policija potvrdila, u jednom od vozila koja su sudjelovala u prometnoj nesreći, Mercedesu, bilo je pet 19-godišnjih prijatelja, tri muškarca i dvije žene, kada je u njih udario BMW. Nakon što je, kako se navodi, u dugom zavoju iz još nerazjašnjenih razloga prešao u suprotni trak, vozila su se snažno sudarila jedno s drugim.

“Vozač BMW-a, 45-godišnjak, trenutno ne posjeduje vozačku dozvolu”, rečeno je iz policije. Još uvijek je nejasno je li vozio pod utjecajem alkohola, jer uzorak krvi još nije vještačen.

Dvojica muškaraca (60, 44) koji su također sudjelovali u prometnoj nesreći poginula su u VW Caddyju. Žena (73), koja je s njima bila u vozilu se spasila iskočivši iz automobila. Teško je ozlijeđena.

Osumnjičeni za nesreću, vozač BMW-a (45) i njegova suputnica (34) preživjeli su prometnu nesreću. Prema navodima njemačkih medija, vozač BMW-a će biti optužen za ubojstvo iz nehaja, ako se pokaže da je on odgovoran za izazivanje prometne nesreće.

Automobil je uletio u nadolazeći promet

Prometna nesreća se dogodila u dugom zavoju na B247, na prometnici koja ima samo jedan trak u oba smjera. Prema prvim saznanjima, jedan od automobila je iz zasad nejasnog razloga udario u rub prometnice, te potom u dva vozila iz suprotnog smjera.

Dva su vozila u požaru koji je nastao nakon sudara uništena do neprepoznatljivosti. Treći automobil je nakon nesreće bio prevrnut uz rub prometnice.

Prema informacijama iz policije, tijela nastradalih su se mogla izvući tek nakon što je ugašen požar.

Stanovnici koji žive u blizini mjesta nesreće zamoljeni su da drže zatvorene prozore i vrata zbog dima koji je buktio u vrijeme nesreće.

Tuga u Tiringiji

Ministar unutarnjih poslova Tiringije Georg Maier (SPD) zahvalio je spasiocima na njihovom radu u teškim uvjetima i govorio o slikama “koje će još dugo pamtiti”.

“Moje misli su s teško ozlijeđenima i obiteljima poginulih”, rekao je Maier.

Premijer Bodo Ramelow također je bio užasnut tragedijom, te je napisao Twitteru kako žaluje za stradalim i kako se suosjeća s obiteljima poginulih: “Toliko je života nestalo u nekoliko sekundi”.

Ranije su mediji objavili…

U frontalnom sudaru na B247, obilaznici u blizini Bad Langensalza (savezna zemlja Tiringija), u subotu navečer poginulo je sedam osoba. U prometnoj nesreći su sudjelovala tri vozila.

To je potvrdio glasnogovornik vatrogasne službe Bad Langensalza.

Prema dosadašnjim informacijama, frontalno su se sudarila dva automobila koja su se nakon nesreće zapalila. Vozila su nakon sudara udarila u zaštitnu ogradu.

Vatrogasne ekipe koje su pozvane na teren nisu mogle pomoći unesrećenima.

Šest osoba je izgorjelo, a prometnu nesreću nije preživjela ni osoba iz trećeg vozila koje je sudjelovalo u sudaru.

Prema informacijama vatrogasaca, još su tri osobe ozlijeđene. Njemački mediji navode kako među ozlijeđenim osobama ima teže ozlijeđenih.

Stanovnici koji žive u blizini mjesta na kojemu se dogodila prometna nesreća su zamoljeni da drže zatvorene prozore i vrata zbog jakog dima.

Još uvijek nema informacija o identitetu stradalih osoba. Prometnica B247 je nakon prometne nesreće potpuno zatvorena za promet.

NAJNOVIJE