Pet hrvatskih tvrtki na popisu 1000 najbrže rastućih u Europi

Financial Times objavio je svoju sedmu ljestvicu FT 1000 najbrže rastućih tvrtki u Europi, među kojima je ove godine i pet hrvatskih tvrtki, javlja Index

Ljestvica se temelji, između ostalog, na rastu prihoda u tri godine do 2021. godine. Mnoge tvrtke koje se bave turizmom, ugostiteljstvom ili maloprodajom zbog korone su se borile za preživljavanje, no one koje se bave tehnologijom ili e-trgovinom doživjele su procvat, piše FT, koji najavljuje da će 21. ožujka objaviti posebno izvješće o ovom rangiranju i tvrtkama.

FT 1000 objavljuje The Financial Times u suradnji s njemačkom statističkom tvrtkom i portalom Statista. Popis prikazuje tvrtke koje su ostvarile najvišu stopu rasta između 2018. i 2021. godine, a da bi se rangirale na listu, morale su ostvariti minimalno 100.000 eura prihoda 2018. godine te minimalno 1.5 milijuna eura prihoda 2021. godine.

Ovo su hrvatske tvrtke koje su se našle na popisu: Aircash (Fintech, Financial Services & Insurance), Devot (IT & Software), Syntio (IT & Software), Heloo (Media & Telecommunications), Syskit (IT & Software)

Osim Syntija, koji je prošle godine bio 225., ostale četiri tvrtke su prvi put na popisu.

“Dodatan vjetar u leđa”
IT tvrtka Devot bavi se uslugama razvoja softvera, a posebno je fokusirana na razvoj proizvoda unutar tzv. health tech sustava, pri čemu naglasak stavlja na digitalizaciju zdravstvenog sustava i telemedicinu, koja je dodatno zaživjela početkom pandemije covida-19.

Devōt je hrvatska boutique IT tvrtka osnovana 2016. godine sa sjedištem u Zagrebu. Do 2020. godine tvrtka je nosila ime MI Digital te je u početku imala samo dva zaposlenika. Četiri godine kasnije napravili su rebranding, tako da od 2020. godine posluju pod imenom Devōt te danas, zajedno s vanjskim suradnicima, tvrtka broji oko 150 ljudi.

“Ugodno smo iznenađeni priznanjem The Financial Timesa prema kojem smo prepoznati kao jedna od top 20 IT tvrtki u Europi, naročito zato što naglasak nikada nismo stavljali na rast poslovanja, već smo od samih početaka snažno usmjereni na osiguravanje inovativnih i visokokvalitetnih proizvoda za naše klijente. Rast se dogodio prirodno kao rezultat predanog rada i akumuliranog znanja i najbolja je potvrda da je smjer koji smo odabrali itekako smislen.

Ovo priznanje daje nam dodatan vjetar u leđa za razdoblje pred nama, u kojem s jednakom strašću nastavljamo kreirati rješenja koja će unaprijediti poslovanje naših klijenata i dati im dodanu vrijednost. Svjesni smo da ovaj uspjeh ne bi bio moguć bez naših kvalitetnih ljudi, stoga nam je fokus na daljnje ulaganje u tim i njegovo osnaživanje kako bismo bili spremni odgovoriti na rastuće potrebe tržišta”, izjavio je direktor i osnivač tvrtke Devot Martin Morava.

NAJNOVIJE