Pogibija kod Čapljine: Policija priznala da je sakrila jednu osobu

MUP Hercegovačko-neretvanske županije “priznao” je kako je iz prometne nesreće sa smrtnim ishodom, koja se dogodila 26. studenog kraj Čapljine, izostavio jednog sudionika.

Naime, 26. studenog u 6:35 sati na magistralnoj cesti M-6 u mjestu Modrič dogodila se prometna nezgoda u kojoj je smrtno stradala I.M. (2006.) iz Metkovića.

Nove informacije

Policija je danas, 11 dana nakon nesreće, na više upita portala Bljesak.info dostavila nove informacije. “Dolaskom uviđajne ekipe PS za Sigurnost prometa javili su OP-Centar da je jedna osoba smrtno stradala a jedna zadobila lakše tjelesne ozljede. Ta je informacija distribuirana u javnost. Po okončanju očevidnih radnji, u Sažetku dnevnih događanja-Biltenu je evidentirano da su u vozilu bile osobe vozač A.J. (2001.) lakše tjelesne ozljede, I.M. (2006.) smrtno stradala i I.R. (2003.) bez ozljeda. Za vrijeme obavljanja očevidnih radnja policijski službenici su na mjestu događanja zatekli samo stradalu osobu I.M., osobe A.J. i I.R.”, tvrdi policija navodeći kako su A.J. i I.R., za kojeg navode kako nije imao ozljeda, kolima hitne pomoći prebačeni su SKB Mostar.

Naveli su kako četvrta osoba nije evidentirana kao suputnik u automobilu jer nije imala nikakvih ozljeda, ali je evidentiran drugi mladić koji također nije imao nikakvih ozljeda. Zbunjujuće je i to što je prvotno u informaciji policije navedeno da su se u automobilu “uz smrtno stradalu nalazili A.J. (2001.) kao vozač i I.R. (2003.) kao suvozač, zadobivši pritom, jedan lakše, a drugi teže tjelesne ozljede”, piše Bljesak.info.

Tražio da ga ne spominju

U novom odgovoru na upit portala Bljesak.info naveli su i kako su “u popodnevnim satima spomenutog datuma (26. studenog, op.a.) vozač A.J. i suputnik I.R. u PU Čapljina izjavili da je s njima u vozilu bila i četvrta osoba J.Š. koji nije imao nikakvih ozljeda. J.Š. je tražio od vozača i A.J. i putnika I.R. da ga ne spominju da se nalazio u vozilu radi uvjetne osude, koju je imao”.

Kako J.Š. nije imao nikakvih ozljeda u PU Čapljina nije ga evidentirala u Bilten dnevnih događanja od 26.11.2023. godine“, navodi policija. I dok je dežurni tužitelj Tužiteljstva HNŽ-a odmah evidentirao četiri osobe, policija je dan poslije ponovno tvrdila da se radi o tri osobe, a tek nakon više upita portala Bljesak.info o neslaganju informacija o prometnoj nesreći s podacima iz tužiteljstva, priznala kako je ipak jedna osoba izostavljena.

Sin policajca?

Policija sada tvrdi da je “putnik J.Š. evidentiran u svim spisima vezano za prometnu nezgodu” i da će biti “saslušan na sve okolnosti vezane za prometnu nezgodu”. Neslužbeno doznaje Bljesak.info kako je izostavljeni J.Š. sin čapljinskog policajca.

Nakon prometne nesreće, za koju se doznalo u kasnim popodnevnim satima iako je dogodila rano ujutro, iz Operativnog centra MUP-a HNŽ-a kazali da su se u vozilu, uz smrtno stradalu djevojku, nalazile dvije osobe, dok je glasnogovornik MUP-a tada rekao kako se u vozilu, uz stradalu  djevojku, nalazila samo jedna osoba navodeći kako je takvu informaciju dobio iz PU Čapljina.

Nakon što smo glasnogovorniku MUP-a HNŽ kazali kako je Tužiteljstvo za naš portal potvrdilo kako su u automobilu bile četiri osobe, glasnogovornik je ponovno kazao kako je informaciju o broju osoba u automobilu dobio iz PU Čapljina. Iz spomenute policijske uprave dan nakon nesreće nam je rečeno da se radi o “samo” tri osobe iako se, prema najnovijim tvrdnjama MUP-a, već tada znalo za četvrtog suputnika.

NAJNOVIJE