POGINULE TRI OSOBE Grk zaspao i udario u srpski autobus, više od 20 ozlijeđenih


Do teške prometne nesreće u Grčkoj, u kojoj su tri osobe poginule, došlo je kada je vozač automobila sa grčkim tablicama zaspao za volanom i udario u autobus sa srpskim turistima, rekao je za N1 predsednik YUTA Aleksandar Seničić.

Kako je Seničić kazao, vozač autobusa je posle sudara uspio izbjeći stub pored puta, i prevrnuo se. Tijekom prevrtanja došlo je do sudara sa još jednim automobilom, javlja N1 Srbija.

Troje nastradalih su bili u automobilu koji je prvi udario u autobus, potvrdio je Seničić pisanje grčkih medija.

On kaže da je ozlijeđen veliki broj putnika niške agencije „Ski&sun travel“ i da su oni prebačeni u bolnice u Solunu i Polikastru.

Predsednik YUTA dodaje da ima ljudi sa prijelomima ruku i nogu, ali da za sada nema informacija da li ima žrtava i među srpskim turistima.

Glasnogovornik vatrogasne brigade Gianis Artopoios izjavio je da su tri osobe bez svijesti izvađene iz jednog od dva automobila. Četvrta teško ozlijeđena osoba izvađena je iz istog automobila. Iz drugog automobila su spašene dvije teško ozlijeđene osobe. Drugi automobil je vozila Srpkinja sa detetom, prenosi grčki portal Ekatimerini.

U turističkom autobusu bilo je oko 20 ozlijeđenih, piše grčki portal Ekatemerini. Prema rečima portparola, u autobusu je bilo 78 putnika, srpskih turista koji su se uputili na odmor u Asprovaltu, u regiji Soluna.

Prema riječima vozača autobusa, automobil sa četiri putnika kretao se u suprotnom smjeru kada je iznenada udario u autobus. Autobus se okrenuo unazad i upao u jarak pored puta. Automobil sa četiri putnika potpuno je uništen.

Ova prometna nesreća dogodila se na samom ulazu, odnosno izlazu iz Grčke, u blizini graničnog prijelaza Evzoni, na dijelu puta koji nije auto-put.

Na toj dionici, koju mnogi vozači smatraju vrlo nesigurnom, sredina kolovoza često se koristi za obilaženje u oba pravca, a sporija vozila se sklanjaju u zaustavnu traku kako bi napravila prostor za one koji žure.

NAJNOVIJE