UVJETI ZA VOŽNJU Pogledajte stanje na prometnicama BiH i Hrvatske

– U većem dijelu Bosne i Hercegovine jutros pada kiša i prometuje se po mokrom i mjestimično klizavom kolovozu. Magla i niska oblačnost smanjuju vidljivost na širem području Glamoča i Bosanskog Petrovca. Upozorava se na povremene odrone kamenja i zemlje na kolovoz.

Zbog većeg odrona, obustavljen je promet na magistralnom putu Crna Rijeka-Jajce, a alternativni pravac je preko Mrkonjić Grada.

Sanacijski radovi izvode se na magistralnim putevima: Jablanica-Mostar (most Begića i Begovića), Bilješevo-Lašva, Ključ-Sanski Most (na ulazu u Sanski Most, kod Vodenog parka) i Čevljanovići-Nišići. Na mjestima izvođenja radova prometuje se usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Na graničnim prijelazima promet putničkih vozila protiče uz kraća zadržavanja, priopćeno je iz IC BiHAMK-a. 

– Na hrvatskim prometnicama kolnici su mokri ili samo vlažni i skliski. U većem dijelu zemlje, mogući su odroni, a ponegdje ima magle, izvijestio je u četvrtak Hrvatski autoklub (HAK).

Vozačima se savjetuje da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, održavaju sigurnosni razmak između vozila i na put ne kreću bez zimske opreme.

Promet teče otežano na državnoj cesti Dugopolje-Bisko zbog prometne nesreće.

Zbog vjetra su u prekidu katamaranske linije: Ubli-Korčula-Dubrovnik, Vis-Split i Ubli-Vela Luka-Hvar-Split.

NAJNOVIJE