Pogledajte u kojoj Europskoj zemlji čak 2,3 milijuna zaposlenih radi isključivo od kuće!

Broj zaposlenih u Njemačkoj koji rade isključivo od kuće skoro se učetverostručio nakon pandemije koronavirusa, pa je tako u 2022. godini 2,3 milijuna zaposlenih radilo u potpunosti od kuće.

U 2019. godini, prije pandemije, bilo ih je samo 674.000.

Generalno gledajući, sve više zaposlenih u Njemačkoj povremeno koristi kućne urede – trend koji se također povećao kao rezultat pandemije korona virusa. Dok je oko deset posto zaposlenih povremeno radilo od kuće u 2019. godini, prošle godine taj broj je već iznosio 22,6 posto ili 8,4 milijuna, prenosi Klix.ba.

Prema istraživanju njemačkog Federalnog ministarstva rada, broj povremenih korisnika kućnog ureda među zaposlenima u dobi od 15 do 24 godine povećao se četiri puta u razdoblju od 2019. do 2022. godine. Kod starijih zaposlenih između 55 i 64 godine utrostručen je u ovom razdoblju. U dobnim grupama između 25 i 54 godine, upotreba je porasla za više od 60 posto.

Istraživanje uvelike odgovara rezultatima najnovijeg istraživanja Ifo instituta iz Munchena, prema kojem otprilike svaki četvrti zaposlenik sada koristi opciju rada od kuće.

Prema informacijama, petak je najpopularniji dan za rad od kuće u Njemačkoj. U 55 posto ispitanih kompanija, to je najčešći dan za rad od kuće. Slijedi ponedjeljak sa 35 posto.

Nasuprot tome, utorak, srijeda i četvrtak su uglavnom dani za prisustvovanje, čak i za zaposlene koji ponekad rade kod kuće, rekao je istraživač Simon Krause.

NAJNOVIJE