POLICIJA OTKRILA Evo kako je preminuo Robert Card nakon što je ubio 18 ljudi

Američki vojni rezervist koji je rafalima iz vatrenog oružja u kuglani i baru u Lewistonu, u državi Maine, ubio 18 osoba, izvršio je samoubojstvo unutar teretnog prikolice parkirane na prostoru reciklažnog postrojenja gdje je nekad radio, izjavila je policija u subotu, javlja Reuters.

Robert R. Card, 40-godišnjak, pronađen je mrtav u petak navečer s ranom od samoprijestrijelne rane, izjavila je policija kasno u petak navečer. Ova vijest, nakon 48-satne potrage za osumnjičenim u najsmrtonosnijem aktu nasilja vatrenim oružjem u povijesti države, donijela je osjećaj olakšanja Lewistonu i drugim zajednicama južnog Mainea koje su bile uronjene u virtualnu blokadu tijekom potjere.

Na konferenciji za novinare u subotu, povjerenik za javnu sigurnost Mainea, Mike Sauschuck, otkrio je da je taktički tim državne policije otkrio Cardovo tijelo u nezaključanom kontejneru za prijevoz parkiranom na jednom od desetaka kamiona s prikolicama koji su stajali na dodatnom parkiralištu reciklažnog postrojenja.

Policija je pretražila postrojenje dva puta prije, budući da se vjerovalo da je Card nekad tamo radio, rekao je Sauschuck. No, istražitelji su u početku previdjeli dodatno parkiralište, na kojem se nalazilo 50 do 60 teretnih prikolica, neke od njih pune zdrobljene plastike ili metala, rekao je povjerenik.

Cardovo tijelo bilo je odjeveno u ono što se činilo istom smeđom majicom s kapuljačom koju je snimila nadzorna kamera noću tijekom napada. Istražitelji nisu željeli reći koliko dugo misle da je Card bio mrtav.

Reciklažno postrojenje udaljeno je manje od milje od mjesta gdje je policija pronašla Cardovo napušteno vozilo za bijeg ubrzo nakon pucnjave.

Ukupno 18 osoba je ubijeno, a 13 ranjeno u krvoproliću u srijedu navečer, koje je počelo kada je napadač otvorio vatru iz puške unutar kuglane Just-In-Time Recreation. Nekoliko minuta kasnije izveo je još jedan napad u restoranu i baru Schemengees Bar & Grille, nekoliko milja dalje.

NAJNOVIJE