Poljska državna televizija cijeli dan izvještava o nesreći u Hrvatskoj, hodočašće je organizirala časna, autobus bio ispravan

Poljski mediji cijeli dan izvještavaju o nesreći kod Zagreba, gdje je u slijetanju autobusa smrtno stradalo 12 osoba, 11 na licu mjesta, i jedna starija gospođa naknadno preminula u bolnici.

Na put prema marijanskom svetištu u Međugorju, u Bosni i Hercegovini, krenula su 44 osobe – 42 hodočasnika i dva vozača. Putnici su krenuli iz Sokołówa Podlaskog, Konina i Jedlnie blizu Radoma. Izlet je organizirala jedna od časnih sestara.

Autobus kojim su hodočasnici putovali u Međugorje bio je ispravan, a prije polaska prošao je tehnički pregled, javlja Televizija Poljske.

Prije odlaska u Hrvatsku ministar zdravstva Adam Niedzielski razgovarao je s hrvatskim ministrom zdravstva Villijem Berošom o zdravstvenom stanju Poljaka ozlijeđenih u nesreći – izvijestilo je Ministarstvo zdravstva na Twitteru.

Glasnogovornik glavnog policijskog časnika, inspektor Mariusz Ciarka rekao je da su vozači autobusa koji su doživjeli nesreću u Hrvatskoj najvjerojatnije poštovali sigurnosne procedure. Kako je rekao za TVP Info, to su utvrdili poljski policajci koji su na službi u Hrvatskoj i pomažu u utvrđivanju uzroka incidenta.

Hrvatski ministar zdravstva Vili Beroš posjetio je bolnice u kojima su poljski hodočasnici ozlijeđeni u nesreći autobusa. Pročelnik za zdravstvo došao je u opće bolnice u Varaždinu, gdje je 11 ozlijeđenih, te u Čakovcu, gdje su dvije ozlijeđene osobe.

Ministar infrastrukture Andrzej Adamczyk uvjerio je Poljake da se čini sve kako bi pomogla ozlijeđenima u nesreći u Hrvatskoj. Na Poljskom radiju 24 rekao je kako su poljske službe u stalnom kontaktu s hrvatskim službama.

Nadbiskup Stanisław Gądecki pozvao je za na molitivu za žrtve nesreće poljskog autobusa u Hrvatskoj na sutrašnjim misama. Putem društvenih mreža pozvao je vjernike na molitvu “za brzo ozdravljenje ranjenih i za život vječni mrtvima”.

NAJNOVIJE