POPLAVE U HRVATSKOJ Policajac spasio ženu iz nabujale Kupe

AutorN1

Policijski službenik je u nedjelju oko 7 sati ujutro u Sisku iz nabujale rijeke Kupe spasio 82-godišnjakinju od utapanja.

Prilikom odlaska na posao, hodajući uz Mihanovićevu obalu, začuo je ženski glas kako poziva u pomoć. Spustio se niz obalu i uočio ženu u rijeci. Bez imalo razmišljanja, ušao je u rijeku, izvukao ju na obalu i pozvao Hitnu medicinsku pomoć. Žena je prevezena u sisačku Opću bolnicu gdje su joj okvalificirane teške tjelesne ozljede opasne za život.

“Vjerujem da bi svatko reagirao kao i ja da se našao u toj situaciji. Nisam previše razmišljao, kada sam ju ugledao u hladnoj rijeci, na pomisli mi je bilo samo da joj pomognem i da ju što prije izvučem na obalu”, rekao je policijski službenik, čije se ime u policijskom priopćenju ne spominje.

Zbog obilnih oborina tijekom subotnje večeri uvedeno je izvanredno stanje obrane od poplava na rijeci Sunji (kod mjesta Sunja) te izvanredne mjere na rijeci Uni (Dvor, Hrvatska Kostajnica), objavilo je Ravnateljstvo civilne zaštite MUP-a. 

AutorN1

NAJNOVIJE