POZITIVNA PRIČA Zagrebačka nadbiskupija darovala dom sretnoj obitelji u znak ljubavi i solidarnosti

U četvrtak je Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije objavio vijest o darivanju kuće obitelji oca Damira i majke Ivane. Ova sretan par s nestrpljenjem iščekuje dolazak petog člana obitelji, a gesta darivanja dolazi kao znak solidarnosti i podrške od strane Zagrebačke nadbiskupije.

“Ovom gestom Zagrebačka nadbiskupija želi pružiti podršku i izraziti blizinu mladim obiteljima otvorenima prihvaćanju dara života te ih ohrabriti u odlukama da svoju budućnost prepoznaju i grade u Hrvatskoj”, naveli su iz nadbiskupije.

“U našemu narodu kulturu, povijest i običaje, ispravan odnos prema bližnjemu, društvene vrline, ljubav prema Bogu, prenosile su u prvome redu obitelji i Katolička Crkva”, rekao je zagrebački nadbiskup mons. Dražen Kutleša, dodavši kako je hrvatski čovjek uvijek visoko cijenio obiteljske vrijednosti, osobno skrbio za najranjivije u obiteljima, tj. djecu, starije i bolesne.

Nadbiskup Kutleša je dodao kako je potrebno prikladnim zakonima i drugim mjerama promicati i štititi tu temeljnu jezgru društvenoga života. “Obitelji su potrebne naše pomoći i sveopćega zauzimanja.

Stoga, ako želimo očuvati svoj identitet, naglasio je Kutleša, to valja učiniti s pomoću sveopće skrbi za obitelj, i to društvo u svojemu području djelovanja, a Crkva u svojemu.

U ozračju božićnoga slavlja, zagrebački nadbiskup susreo se s obitelji Damira i Ivane te im uručio ključ njihove nove kuće koju je zagrebačka nadbiskupija stekla dobrotom darovatelja.

Roditelji i djeca izrazili su u srdačnom susretu svoju zahvalnost nadbiskupu Kutleši koji im je u ime Nadbiskupije uručio ključ njihove nove kuće.

NAJNOVIJE