Poznato što će biti s bebom iz Gradačca

Dijete čiju je majku jučer u Gradačcu krvnički ubio Nermin Sulejmanović na sigurnoj je lokaciji, a po procedurama skrbništvo je dodijeljeno Centru za socijalni rad. Institucionalno zbrinjavanje će biti u ovakvoj formi dok se djetetu ne dodijeli staratelj.

Nermin Sulejmanović jučer je ubio svoju nevjenčanu suprugu u svojoj vikendici, a događaju je nazočilo i maloljetno dijete, koje je nakon stravičnog čina jedan od prijatelja ubojice izmjestio na sigurnu lokaciju.

Kako saznaje Klix.ba iz istrage, djevojčicu je nakon ubojstva njene majke, iz vikendice u kojoj je počinjen zločin, izmjestio jedan od Sulejmanovićevih prijatelja, nakon čega je uslijedio pregled u Klinici za pedijatriju u Univerzitetskom kliničkom centru u Tuzli.

Nakon toga, kako je potvrđeno, dijete je predato u nadležnost Centra za socijalni rad, čime je na takav način izvršeno institucionalno zbrinjavanje. Ono će kao takvo biti do trenutka kada se djetetu dodijeli staratelj.

Podsjetimo, pored nevjenčane supruge, Sulejmanović je jučer ubio još dvije muške osobe, odnosno oca i sina. Prije počinjenja samoubistva ranio je tri osobe, od kojih se jedna žena nalazi u Univerzitetskom kliničkom centru u Tuzli, gdje joj se liječnici i dalje bore za život.

Vlasnik teretane Emir Džinović iz Gradačca, u kojoj je radio Nermin Sulejmanović kao trener, bio je jučer na mjestu zločina i spasio bebu, nakon ubojstva Nevzete Hećimović.

“Da, spasio sam bebu, bila je spuštena na pod u lokvu krvi. Sada je kod mene, na sigurnom. Prizor je bio jeziv. Nesretnu suprugu je isprebijao, bila je neprepoznatljiva. Mi se znamo dugo, on je radio kod mene, nikad nikakvih problema nije bilo. Ne znam kako je došlo do ovoga”, rekao je on.

Beba je na kraju završila u bolnici u Tuzli, nakon čega će biti predana u nadležnost socijalnih službi.

Nakon što je vijest dospjela u medije, Džinović je primio prijetnje.

“Od večeras je na tebe otvoren lov, samo da znaš”, piše u poruci koju je primio od stanovitog F.S.

NAJNOVIJE