Prijetio je da će izbosti i zaklati svakog židovskog muškarca, silovati i baciti s litice sve židovske žene

Savezni tužitelji optužili su u utorak studenta Sveučilišta Cornell, koji je uhićen zbog navodnog pozivanja na ubojstvo židova, za online prijetnje židovskim studentima tog uglednog američkog sveučilišta tijekom vikenda.

U saveznoj tužbi identificiran je osumnjičenik s Cornella kao Patrick Dai (21), a optužen je za objavljivanje prijetnji da će ubiti ili ozlijediti drugu osobu koristeći međudržavne komunikacije.

Savezni tužitelji tvrde da je Dai prijetio da će izbosti i zaklati svakog židovskog muškarca kojeg vidi u kampusu, da će silovati i baciti s litice sve židovske žene i da će odrubiti glavu svim židovskim bebama. Također je prijetio da će upotrijebiti jurišnu pušku kako bi pucao na židove, navodi se u priopćenju za javnost ministarstva pravosuđa.

Dai je student strojarstva, a za ovo kazneno djelo predviđena je kazna do pet godina zatvora, piše BBC.

Njegovi roditelji rekli su za New York Post da njihov sin pati od “teške depresije”.

“Ne može dobro kontrolirati svoje emocije zbog depresije”, rekao je Daijev otac, koji je želio ostati neimenovan. “Ne, ne mislim da je počinio zločin. Rekao nam je da je izgubio životni cilj i motivaciju. Kao roditelji, pokušali smo mu dati više ljubavi.”

Dodao je da su on i supruga izgubili komunikaciju sa sinom nekoliko dana prije uhićenja.

O slučaju se oglasilo i sveučilište koje je priopćilo da su šokirani te da osuđuju ove “užasne, antisemitske prijetnje i vjerujemo da ih treba procesuirati u punoj mjeri zakona”.

NAJNOVIJE