PRONAŠAO MRTVU suprugu živu nakon 30 godina, ne biste vjerovali gdje

U Portoriku je pronađena Amerikanka iz Pennsylvanije koja je nestala prije više 30 godina i koja je proglašena mrtvom.

Osobe koje su nestale prije više od 30 godina ne pronalaze se često žive, ali to nije slučaj kada je u pitanju 82-godišnja Patricia Kopta. Nakon što je iz svog doma u američkoj saveznoj državi Pennsylvaniji nestala bez traga, pronađena je živa u Portoriku, prenosi N1.

“Ne biste vjerovali što je prošla. Znati da je živa je veliko olakšanje”, rekao je Bob Kopta, koji je u trenutku nestanka s njom bio oženjen 20 godina.

Patricija je, prije nego što joj se izgubio svaki trag, pokazivala znakove sve lošijeg mentalnog stanja. Bila je vrlo religiozna te je tvrdila da joj se Majka Božja ukazala i upozorila je na nadolazeći nuklearni armagedon. Redovito bi odlazila na koncerte i utakmice, gdje bi ljudima govorila da odu doma zbog skorog smaka svijeta.

Kako je pronađena?

Patricija je nestala 1992. godine i desetljećima joj nije bilo niti jednog traga osim pisma koje je poslala svome suprugu i u kojem je ustvrdila da ju netko prati, što je često znala reći i prije nestanka. Prije nestanka je također govorila da bi se zbog toplijeg vremena željela preseliti u Portoriko.

Zbog duge odsutnosti je proglašena mrtvom da bi nakon više od 30 godina bila pronađena u Portoriku, 2700 kilometara od svoga doma, izvijestio je Guardian. Ondje je u lipnju 1999. godine primljena u dom za starije i nemoćne, gdje njegovateljima nije htjela otkriti ništa o svome životu osim da je na otok stigla brodom iz Europe.

Kako je vrijeme odmicalo, a Patricija sve bolesnija, počela je otkrivati sve više detalja o sebi. Socijalni radnik i agent Interpola počeli su sumnjati o njezinu stvarnom podrijetlu te su o tome obavijestili policiju u Pennsylvaniji. Tamošnja im je policija poslala DNK Patricijine sestre uz pomoć kojeg je utvrđeno da se stvarno radi o njoj.

“Patricia Kopta je živa i u dobro je, barem kad se uzmu u obzir godine i zdravstveno stanje”, rekao je zamjenik šefa policije Brian Kohlhepp.

Bob Kopta se nakon nje nije ponovo oženio te bi i on i njezina sestra Gloria Smith htjeli da se Patricia vrati kući i ujedini s obitelji. Zasad nije sigurno da će se to dogoditi jer ima velikih fizičkih i psihičkih problema, a osoblju doma u kojem se nalazi rekla je da želi ostati u Portoriku.

NAJNOVIJE