Prvo je uzeo slogan od Sanadera, sad je posegnuo za rečenicom ubijenog Đinđića: „Srbija ne sme da stane“

“Srbija ne sme da stane”, izjava je Zorana Đinđića, a istoimeni naziv nosila je i tribina organizirana u čast desetogodišnjice njegova ubojstva. Taj će izraz biti i slogan Srpske napredne stranke (SNS) na prosinačkim izborima, izvješćuju mediji bliski vlasti.

Prema pisanju “Informera”, Srpska napredna stranka će se na predstojećim izborima, zakazanim za 17. prosinac, natjecati pod listom imenom „Aleksandar Vučić – Srbija ne sme da stane“, izvještava Vreme.

„Večernje novosti“ izvještavaju slično, ali uz određenu rezervu. „Budući da je Vučević više puta izrekao izraz ‘Srbija ne sme da stane’, može se zaključiti da će tako glasiti lista SNS-a, no o konačnoj odluci o imenu liste stranačka tijela će se izjasniti početkom sljedećeg tjedna“, piše ovaj list.

Pod ovim sloganom 2013. godine održana je i tribina u spomen na Zorana Đinđića. Ova vijest izazvala je brojne reakcije na društvenim mrežama.

Vrijedi napomenuti da ovo nije prvi put da Srpska napredna stranka preuzima tuđe slogane. Naime, 2013. godine SNS je bila među prvim strankama koje su objavile pod kojim sloganom će se njihovi kandidati natjecati u izbornoj utrci.

„Pokrenimo Srbiju” bio je njihov izborni moto, a isti takav predizborni slogan koristili su i hrvatski izbori 2003. godine kada je Ivo Sanader vodio svoju kampanju pod sloganom: „Pokrenimo Hrvatsku”.

Predsjednik Srbije i bivši predsjednik SNS-a Aleksandar Vučić izjavio je večeras na TV Pink da nije bitno kako će se lista zvati, važno je tko je predvodi.

Dodao je da je naziv odličan i da odražava put Srbije koji ne smije biti prekinut.

„Uvijek smo nezadovoljni nečim, a to je kada kažemo da nešto ne smije biti zaustavljeno i ne smije biti vraćeno u prošlost. Zamislite da se vrate oni koji bi nas vratili u ono što je bilo u njihovo vrijeme“, rekao je Vučić.

Vučić je rekao da je odgovor „Srbija ne sme da stane“ odgovor onima koji su željeli da ona stane. Dodao je da Srbija mora dostojanstveno preživjeti gubitke i nastaviti borbu.

„Ovo ‘Srbija protiv nasilja’ je licemjerno do beskraja. Ljudi koji svaki dan pozivaju na nasilje imaju listu koja se tako zove. A što njima smeta naša lista? Zato što odražava sve ono što bi se dogodilo kad bi oni pobijedili. Zato mislim da je taj naziv odličan za cijeli narodni pokret koji će se boriti na ovim izborima“, rekao je Vučić.

NAJNOVIJE