PUCNJAVA U ŠKOLI Djevojčica u Rusiji pucala na kolege, ubila jednu osobu pa sebe

Pucnjava u ruskom gradu Brjansku u četvrtak odnijela je živote dviju ženskih učenica, od kojih je jedna bila napadačica, izvijestila je lokalna policija.

Napadačica je nakon pucnjave na svoje kolege okrenula oružje prema sebi. Policija je priopćila da je ukupno pet osoba ozlijeđeno.

Napadačica je identificirana kao 14-godišnju djevojčicu koja je koristila pušku koje je donijela u učionicu, navodi se u priopćenju.

Ministarstvo zdravstva izjavilo je da su sva petorica ozlijeđenih tinejdžera prevezena u bolnicu radi liječenja. Njihovo stanje smatra se stabilnim. Jedan od njih prolazi kroz kirurški zahvat, stoji u priopćenju.

Neimenovani izvori ruskog medija tvrde da je ime napadačice Alina. SHOT, internetski medijski izvor, tvrdi da je koristila očevu lovačku pušku kako bi napala skupinu mladića koji su je nedavno zadirkivali. Druge izjave tvrde da policija vjeruje kako je osobna svađa najvjerojatniji motiv.

Ruski zastupnik Aleksandar Khinshtein objavio je fotografiju oružja koje je navodno korišteno u pucnjavi, identificirajući model kao Bekas-3, lovačku pušku kalibra 16., piše RT.

Pucnjave u školama relativno su rijetke u Rusiji. Brjansk, grad smješten otprilike 340 km jugozapadno od Moskve, doživio je incident s zračnim pištoljem 2014. godine kada je 15-godišnji učenik donio pištolj u školu i koristio ga tijekom sukoba s kolegama. Jedan od projektila koji je ispalio odbio se od zida i lagano ozlijedio djevojčicu.

NAJNOVIJE