RANIJA ISPLATA Umirovljenicima u FBiH sutra stižu mirovine

Mirovina za studeni bit će isplaćena sutra, što predstavlja dobre vijesti za umirovljenike u Federaciji Bosne i Hercegovine (FBiH). Uobičajeno, umirovljenici su čekali do 5. u mjesecu, no ovog puta imaju razloga za radost jer će novac biti dostupan već 2. prosinca, potvrdio je Feni glasnogovornik Federalnog zavoda za mirovinsko i invalidsko osiguranje Tomislav Kvesić.

Ova promjena u rasporedu isplate mirovina nije izoliran slučaj. Prethodnog mjeseca, umirovljenici su već bili ugodno iznenađeni jer su dobili svoje mirovine dva dana ranije, konkretno 3. listopada. Očigledno je da su promjene u procesu isplate mirovina postale nova učestala praksa.

Poštari će sutra obilaziti umirovljenike kako bi im dostavili mirovine. Oni koji primaju mirovinu na svoj bankovni račun moći će novac podići na bankomatu. Međutim, korisnici koji ne koriste bankomat morat će sačekati do ponedjeljka da svoj novac podignu na šalteru banke.

Najniža mirovina za studeni iznosi 538,27 KM, dok je zajamčena mirovina postavljena na 642,40 KM. Važno je napomenuti da najviša mirovina prema važećem Zakonu o MIO iznosi 2.800 KM, dok ona prema prethodnom zakonu, koji je bio na snazi do 1. ožujka 2018. godine, iznosi 2.626,42 KM.

NAJNOVIJE