Ravnatelj zoološkog vrta jeo životinje, stradala zebra, jelen, a za Božić skuhao pigmejske koze


Ravnatelj zoološkog vrta u Meksiku dobio je otkaz nakon što je otkriveno da je ubio i skuhao četiri koze za božićnu večeru te prodavao životinje.

Bivši ravnatelj zoološkog vrta u Meksiku ubio je četiri pigmejske koze iz zoološkog vrta i poslužio ih na božićnoj zabavi, priopćile su meksičke vlasti.

Dužnosnici su rekli da je istraga otkrila da su neke od životinja iz lokalnog zoološkog vrta u južnom gradu Chilpancingo navodno rasprodane, razmijenjene ili pojedene po nalogu bivšeg ravnatelja zoološkog vrta Josea Rubena Nave.

Ali najšokantniju optužbu iznio je direktor divljih životinja državnog odjela za okoliš koji je rekao da je Nava ubito četiri mužjaka pigmejske koze iz zoološkog vrta i skuhao ih za gozbu na kraju godine, piše SkyNews.

“Ove četiri životinje su zaklane i kuhane u prostorijama zoološkog vrta, a poslužene su kao hrana na zabavi na kraju godine”, rekao je Fernando Ruiz Gutierrez, dodavši da je to ugrozilo i zdravlje ljudi koji su ih jeli jer te životinje nisu bile za prehranu ljudi.

Državno ministarstvo za okoliš priopćilo je da je zebra razmijenjena za alat potrebne za popravak u zoološkom vrtu, ali taj alat nije pronađen. Jeleni i goveda Watusi prodani su privatnim osobama. Nije jasno je li Nava službeno optužen, ali je poznato da je smijenjen s mjesta ravnatelja zoološkog vrta 12. siječnja nakon smrti jednog jelena.

Meksiko već dugo ima problema s privatnim građanima koji ilegalno nabavljaju egzotične životinje.

NAJNOVIJE