Razbijeno više od 600 ploča na Partizanskom groblju u Mostaru

Tijekom protekle noći posve je razbijeno više od 600 ploča postavljenih za poginule pripadnike Narodno oslobodilačkog pokreta (NOP) na Partizanskom groblju u središtu Mostara, što je oštro osudio gradonačelnik Mario Kordić. 

Nepoznati počinitelji su teškim predmetima razbili ploče s imenima poginulih partizanskih boraca u spomen-kompleksu koji je inače često meta vandala. Ovaj je incident najteži do sada, piše Hina.

Policiji je ovaj incident prijavljen jutros, a njezini inspektori se nalaze na licu mjesta, izvijestili su iz MUP-a Hercegovačko-neretvanske županije. Incident je osudio gradonačelnik Mostara nazivajući ga surovim vandalizmom. 

“Čvrsto osuđujem vandalizam kojem svjedočimo i očekujem od svih institucija kažnjavanje vandala. Mostar ovo nije zaslužio! Gradska uprava će pokrenuti sve aktivnosti kako bi se sanirala nastala šteta”, napisao je Kordić na svom Facebooku. 

Spomen-kompleks Partizansko groblje izgrađen je u Mostaru 1965. godine u spomen na 630 poginulih pripadnika Narodno oslobodilačkoga pokreta. Nacionalni je spomenik Bosne i Hercegovine.

NAJNOVIJE