VELIKA SRBIJA Dodik izjavio da sve Srbe treba u jednu državu, Crna Gora poručila da su to retrogradne ideje


Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da reagiranje crnogorskog Ministarstva vanjskih poslova na njegovu izjavu o jedinstvenoj državi pokazuje da pojedinci u Crnoj Gori smatraju da imaju tapiju na volju većine i da je ta većina apriori protiv ujedinjenja.

Podsjetimo, Dodik rekao je jučer da Srbi u ovom stoljeću trebaju “formirati jedinstvenu državu, koju čine Srbija, RS i Crna Gora, demokratskim putem i političkim mjerama, a ne ratom i ostaviti je budućim generacijama”.

Nakon ove izjave priopćenjem su se oglasili iz crnogorskog MVP-a navodeći da je ta zemlja nezavisna i međunarodno priznata država, članica NATO-a, okrenuta europskoj budućnosti, a ne, kako kažu, retrogradnim idejama.

Sada je ponovo reagirao Dodik.

“Bilo bi zanimljivo provjeriti volju građana Crne Gore, ali ne na Lajčakovom, već demokratskom referendumu, čak i u ovom trenutku, a šta bi tek takav referendum mogao pokazati za 50 ili 100 godina”, rekao je predsjednik RS odgovarajući na pitanje Srne da prokomentira reagiranje MVP Crne Gore na njegovu izjavu da Srbi u ovom stoljeću trebaju formirati jedinstvenu državu koju čine Srbija, Republika Srpska i Crna Gora.

Predsjednik Srpske je naglasio da Srbija, Crna Gora i današnja Republika Srpska imaju iskustvo života u zajedničkoj državi.

“Kada kažem da bi dobro bilo da se u stogodišnji nacionalni plan uključi i mogućnost ponovnog ujedinjenja ne mislim na prisilni akt udruživanja, već na slobodno izraženu volju građana tih država”, rekao je Dodik.

NAJNOVIJE