RIJEČKA SUPERMENKA 21-godišnja djevojka razvalila je vrata i spasila dječaka iz gorućeg stana

Događaj koji vraća vjeru u nesebične ljude dogodio se u četvrtak poslijepodne u Rijeci. U stanu u samom središtu grada odvijala se prava drama i borba za život. 21-godišnja djevojka, slučajna prolaznica, iz stana iz kojeg je sukljao gust dim spasila je dječaka od 4 i pol godine.

Tik pred pravu katastrofu u Rijeci stigao je spas dječaku od slučajne prolaznice.

Uzrok gustog dima koji se samo igrom slučaja nije pretvorio u požar stana na drugom katu zgrade – bio je zapaljenje hrane ostavljene bez nadzora na upaljenom štednjaku. Gusti dim izlazio je kroz prozor.

Spas za dječaka stigao je u posljednji čas. U intervenciji je sudjelovalo 11 vatrogasaca s četiri vozila.

Dorotea Orlandini je djevojka koja je iz stana prepunog dima spasila nepoznatog dječaka. S njom je razgovarala reporterka Dnevnika Nove TV Katarina Jusić Mezga.

Orlandini navodi kako još uvijek nije svjesna svega što se dogodilo, no ponosna je na sebe.

“Još uvijek sam uzdrmana, ne znam što bih osjećala, nemam osjećaj da sam nekome spasila život. Jako sam ponosna na sebe što sam tako izreagirala”, navodi vidljivo pod dojmovima onoga što se dogodilo.

Mislila je da se djeca igraju

Zatekla se tamo slučajno, u prolazu.

“Išla sam s posla, to je bilo oko 16:30. Slučajno sam prolazila i čula sam uzvike – ‘mama, mama’. Mislila sam da su djeca koja se igraju u kvartu. Nešto mi je govorilo da se okrenem”, opisala je Orlandini.

“Okrenula sam se i vidjela dvoje odraslih ljudi koji su dječaku vikali da bude na prozoru. Pogledala sam gore i imala sam što za vidjeti – ogroman dim s prozora. Glavom bez obzira uletjela sam u zgradu”, opisuje Orlandini.

“Pozvonila sam na sve parlafone, tu je bila i moja prijateljica, trčala sam po stepenicama, vidjela sam da kroz štok vrata izlazi gusti dim. Udarila sam što jače, razvalila sam vrata. Kad sam ušla, u stanu je bio toliko gusti dim, da ne znam kako bi završilo. Hvala Bogu, sve je prošlo super”, rekla je.

“Dečkića sam našla, zagrlila…”

“Dečkića sam našla, zagrlila sam ga i iznijela sam ga van iz zgrade, na svjež zrak”, dodala je Orlandini. Razvaliti vrata nije jednostavno, kaže.

“Oprao me je toliki adrenalin da ne znam kako sam uspjela doći do tolike snage, i vatrogasci su mi se čudili. Tamo sam došla i svom snagom udarila u vrata dok se nisu srušila”, opisala je.

Dim je, navodi, bilo u tim trenutcima nešto o čemu nije razmišljala.

“Bilo mi je samo bitno da spasim to dijete, biti čovjek i pomoći drugoj osobi”, dodala je. Navodi da su joj roditelji rekli da je pravi heroj.

Roditelji dječaka joj se nisu javili


Roditelji dječaka kojega je spasila zasad joj se nisu javili. To ju je jako iznenadilo.

“Malo sam u šoku, ali to mi nije bitno jer sam napravila dobru stvar”, istaknula je Orlandini.

Policija o požaru garaže u Zagrebu: Otkrili što su pronašli pirotehničari, vlasnik je priveden
Kaže kako je cijelo vrijeme, dok je spašavala dječaka, osjećala samo adrenalin.

“U glavni mi nije bilo ništa. Samo mi je bio cilj spasiti dječaka, da ga što prije izvučem iz zgrade od dima jer nisam znala što se moglo dogoditi”, zaključila je Orlandini.

NAJNOVIJE