Rijeka ljudi na pokopu Nizame Hećimović

Nizama Hećimović će danas biti ukopana na mezarju džamije u Mionici kod Gradačca.

Na Nizamin ispraćaj pristiglo je na stotine građana, koji će se potom okupiti na Trgu Alije Izetbegovića, u znak prosvjeda zbog izostanka sustavne podrške za tu 38-godišnjakinju koju je na najsvirepiji način ubio Nermin Sulejmanović, pred očima djeteta.

Nasilnik je teško ranio još jednu ženu i ubio dva muškarca, kojima će dženaza biti klanjana u utorak, podsjeća N1.

Ispred obiteljske kuće okupio se veliki broj ljudi, odakle je tužna kolona krenula prema džamiji. Tijelo preminule je na rukama preneseno do harema džamije, a kolona koja je nosila tabut bila je duga oko 100 metara.

Zbog tragedije, građanima Gradačca pridružit će se građani nekoliko drugih bosanskohercegovačkih gradova na prosvjedima čiji je početak zakazan za 18 sati.

Nizama je, upozorili su članovi njezine obitelji, stradala ne samo od ruke ubice Nermina Sulejmanovića, već i od ruke sustava koji je trebao da zaštiti a u konačnici to nije.

Istovremeno, Vijeće ministara Bosne i Hercegovine, zahvaljujući ministrima iz entiteta RS, odbilo je proglasiti zajednički dan žalosti na razini države, pa je ta odluka prepuštena entitetima. Oba bh. entiteta proglasili su srijedu (16.8.) Danom žalosti.

NAJNOVIJE