RIJEŠITE SE KANDIDE NA PRIRODAN NAČIN Napravite moćan čaj od 3 sastojka koji je siguran i za trudnice (RECEPT)

AutorYumama

Pogledajte kako da se riješite Kandide na prirodan način.

Umor, gljivične infekcije, stomačne tegobe i beo jezik su prvi znak da imate Kandidu. Ona živi u našem tijelu u malim količinama i njezinn posao je da pomogne probavi i apsorciji hranljivih sastojaka kada je u ravnoteži sa dobrim bakterijama u vašem mikrobiomu.

Kada je sve u ravnoteži, tijelo je u harmoniji i radi bez problema, ali kada se poveća broj i Kandida nadjača dobre bakterije u tijelu dolazi do problema. Može dovesti do propusnog crijeva i mnoštva drugih probavnih smetnji, kao i do gljivičnih infekcija, promjene raspoloženja i magline mozga.

Glavni uzrok Kandide je kronična upotreba antibiotika. Pored toga, i ishrana bogata šećerom, rafiniranim ugljikohidratima i prerađena hrana olakšavaju gljivicama da se brže razmnože i stvore disbalans u tijelu. Alkohol koji ima tendenciju da sadrži puno kvasca, šećera i ugljikohidrata su također problematični.

Kandidu možete riješiti na prirodan način, a mi vam predstavljamo odličan a jednostavan čaj.

Potrebno je:
Korijen đumbira
Karanfilić
Cimet

Priprema:

Ogulite korijen đumbira i izrendajte ga. Stavite cjediljku na šolju, prebacite đumbir u cjediljku i iscijedite iz njega sok. Dodajte 5 karanfilića i cimet po želji. Dobivenu smjesu prelijte toplom vodom, poklopite i ostavite 5 minuta da odstoji. Popijte ovaj moćni čaj.

Kada se pije?

Potrebno je da ga pijete 2-3 puta dnevno, 1 sat prije obroka. 

Pogledajte postupak pripreme:


AutorYumama

NAJNOVIJE