RUPA OD UDARCA Ipak nije pucano na zrakoplov Croatia Airlinesa

Nakon završenog očevida Tužiteljstvo BiH poslalo je priopćenje da na zrakoplov Croatia Airlinesa ipak nije pucano, nego da je oštećenje izazvano mehaničkim udarcem. 

“Nakon provedenog očevida prema preliminarnim nalazima stručnih osoba, ne postoje indicije koje bi ukazale na zaključak da je oštećenje na zrakoplovu nastalo djelovanjem vatrenog oružja”, naveli su iz Tužiteljstva BiH. 

Izvršenim analizama utvrđeno je da nema tragova barutnih čestica, niti drugih tragova koji bi ukazivali na djelovanje projektila iz vatrenog oružja. Prema stavu stručnih osoba oštećenje je izazvano mehaničkim udarcem”, naveli su iz Tužiteljstva BiH. 

U prvom priopćenju najavili su očevid, a kazali da je na trupu zrakoplova vidljiva rupa, koja bi mogla nastati uslijed pucnja iz vatrenog oružja. Oglasio se i Croatia Airlaines.

“Prema nalazima policijske balističke provjere utvrđeno je da na zrakoplovu Croatia Airlinesa Dash 8-Q400 koji je na redovnoj liniji Zagreb – Sarajevo jučer navečer poletio iz Zagreba te sletio u Sarajevo u 22.50 sati nema tragova baruta, stoga uzrok oštećenja nije vatreno oružje”, kaže se u priopćenju CA-a.

Kako bi se utvrdili razlozi mehaničkog oštećenja do kojeg je došlo na ovom zrakoplovu, zrakoplov Croatia Airlinesa Dash 8-Q400 danas u poslijepodnevnim satima bit će vraćen iz Sarajeva u Zagreb, gdje će se u Tehničkom središtu Croatia Airlinesa obaviti detaljan pregled i poduzeti potrebne aktivnosti, dodaje se.

Putnici sa sinoćnjeg leta preusmjereni su na druge letove Croatia Airlinesa te im je osiguran odlazak do krajnjih odredišta, brinući u svakom trenutku o njihovoj sigurnosti i potrebi da stignu na željenu destinaciju, kažu u CA-u.

NAJNOVIJE