Ruski general gubi život u eksploziji mine u Ukrajini

Ruski general poginuo je u eksploziji mine u Ukrajini, navelo je nekoliko prokremaljskih izvora, a prenosi kasno u četvrtak BBC.

General bojnik Vladimir Zavadski (45) bio je zamjenik zapovjednika 14. armijskog korpusa u trenutku smrti, navode izvori.

Smatra se da je najmanje šest ruskih generala do sada izgubilo život od početka invazije Moskve na Ukrajinu u veljači 2022.

Rusko ministarstvo obrane ne navodi ni riječi o incidentu, a postoje proturječna izvješća o tome gdje se incident dogodio.

Ministarstvo do sada u više navrata nije spominjalo smrt visokih časnika, čak ni nakon što su bliski rođaci javno progovorili o njima.

Izvještaji govore da je general bojnik Zavadski stradao u srijedu poslijepodne.

Nije jasno gdje se incident dogodio, ali se smatra da je njegova jedinica u to vrijeme bila u ukrajinskoj regiji Herson.

Prije sadašnje dužnosti Zavadski je bio zapovjednik elitne tenkovske divizije Kantemirovski, bazirane izvan Moskve.

Ako se potvrde izvješća o smrti general bojnika Zavadskog, on će biti sedmi ruski general za kojeg se zna da je poginuo u sukobu.

Potvrđeno je da su četiri generala izgubila život u prva četiri mjeseca rata, a još dvojica u ljeto ove godine.

Nedavno je general pukovnik Oleg Tsokov ubijen u napadu na hotel u kojem su bili smješteni ruski vojni zapovjednici u Berdjansku, na okupiranoj južnoj obali Ukrajine.

Ukrajinski izvori izvijestili su o još sedam smrtnih slučajeva ruskih generala, ali je u međuvremenu dokazano da su najmanje trojica još živi.

NAJNOVIJE