RYANAIR NAJAVLJUJE Nove linije iz Zadra i Banja Luke, a dvije se gase?

U nastojanju daljnjeg proširenja svog zračnog prometa unutar regije, zrakoplovna tvrtka Ryanair je najavila planove za dodavanje novih letova iz Zadra i Banja Luke u idućoj ljetnoj sezoni, potvrđeno je prema informacijama EX-YU Aviation News.

Iz Banja Luke, Ryanair će predstaviti novu rutu dva puta tjedno iz Baden-Badena. To će nadopuniti letove iz Charleroia, Gothenburga, Memmingena, Stockholma i Beča za drugi najveći grad Bosne i Hercegovine.

Na hrvatskoj obali tijekom sezone, popularni prijevoznik ima namjeru obogatiti svoju mrežu dodavanjem letova za atraktivne destinacije poput Barcelone, Kopenhagena, Corka, Košica i Kaunasa.

Na temelju postojećih operacija koje je podnijela aviokompanija, Ryanair će povećati broj letova u Zadru za 33,3% u 2024. u usporedbi s ovogodišnjom ljetnom sezonom, za ukupno 8.249 letova (uključujući odlazne i dolazne).

Za razliku od ljetne sezone 2023., iz Ryanaira nisu podnijeli planove za održavanje letova iz Berlina ili Nürnberga za Banja Luku, kako je bio slučaj ovog ljeta, što ukazuje na to da se letovi vjerojatno neće obnavljati, međutim, promjene su i dalje moguće.

Na temelju postojećih operacija koje je podnijela aviokompanija, Ryanair će smanjiti broj letova u Banja Luci za 10,9% u 2024. u usporedbi s ovogodišnjom ljetnom sezonom, za ukupno 1.080 letova.

Karte za nove usluge iz Zadra i Banja Luke, kao i prethodno najavljene za Zagreb, očekuje se da će biti puštene u prodaju idući tjedan. Svi navedeni pravci dodani su u Globalni distribucijski sustav, ali još uvijek nisu prikazani na rezervacijskom sustavu aviokompanije, koji se nalazi na početnoj stranici njezine web stranice.

Ranije ovog tjedna, Ryanair je službeno najavio otvaranje sezonske baze u Dubrovniku i uvođenje letova za Sarajevo sljedeće godine. “Ryanair je jedina velika europska zrakoplovna tvrtka koja znatno povećava promet nakon Covida, posebno na Balkanu, gdje su druge aviokompanije prestale rasti, smanjuju rute i smanjuju promet. Sljedeće godine, Ryanair će narasti na jedanaest milijuna godišnjih putnika u regiji, što je povećanje prometa od 260% u usporedbi s razdobljem prije Covida”, rekao je Jason McGuinness, glavni komercijalni direktor tvrtke Ryanair.

NAJNOVIJE