SARAJEVO Na proljeće pet direktnih linija za europske destinacije uz posebnu ponudu na nove letove!

Najveća europska niskotarifna aviokompanija Ryanair objavila je u utorak da počinje s radom u Sarajevu i da od travnja uspostavlja direktne aviolinije iz Sarajeva za Göteborg, London, Bruxelles, Memmingen i Milano.

Predstavnici Ryanaira i Međunarodnog aerodroma u Sarajevu (MAS) na zajedničkoj konferenciji za medije predstavili su planove buduće suradnje.

Direktor MAS Alan Bajić izjavio je da njihova vizija i misija da budu vodeći aerodrom u Bosni i Hercegovini koji je usporediv s najboljim regionalnim i europskim aerodromima, svakim danom postaje sve realnija.

Ryanair uvodi direktne letove iz Sarajeva do pet izuzetno atraktivnih europskih destinacija, povezuje Sarajevo s Londonom, Bruxellesom, Milanom, Göteborgom i Memmingenom i u tom procesu pruža Bosni i Hercegovini još veće turističke mogućnosti, kazao je Bajić.

Podsjetio je da je uspješna realizacija tog projekta rezultat podrške Vlade Županije Sarajevo s Ministarstvom gospodarstva i Turističkom zajednicom Županije Sarajevo, koje je raspisalo javni poziv koji se fokusirao na stimuliranje pokretanja strateških ruta, s ciljem povećanja broja turista u Županiji Sarajevo i Bosni i Hercegovini, kao i podršku Vlade Federacije BiH i Ministarstva prometa i komunikacija Federacije BiH.

Federalni premijer Nermin Nikšić nada se da će broj od početnih pet destinacija biti proširen kako bi, naveo je, što veći broj turista došao u našu zemlju i da naši građani imaju vezu sa što većim brojem destinacija u svijetu.

Siguran sam da je i menadžmentu kompanije Ryanair puno lakše da uđu u ovakav projekt kada vide da institucije države stoje iza njega. Mi ćemo u Vladi Federacije BiH pratiti i podržavati ovakve projekte, a u četvrtak na sjednici Vlade donosimo odluku o uplati grant sredstava aerodromima na prostoru Federacije BiH, rekao je Nikšić.

Premijer Županije Sarajevo Nihad Uk također je pozdravio dolazak najveće europske aviokompanije, te druge aviokompanije na svijetu kada je riječ o broju prevezenih putnika. Dodao je da ćemo, pored ovih pet letova, od proljeća imati između deset do 15 novih destinacija koje će biti povezane s glavnim gradom BiH.

Glavni komercijalni direktor aviokompanije Ryanair, Jason McGuinness, najavio je od sljedećeg travnja pet novih ruta s 200.000 putnika godišnje.

Avioni ove kompanije lete u 40 država, na 230 aerodroma, a broj od 183 milijuna prevezenih putnika godišnje planiraju povećati na 300 milijuna. Također planiraju i dalji razvoj flote.

McGuinness je naglasio da će putnici imati priliku uvjeriti se da je Ryanair pouzdana kompanija koja, istaknuo je, svoje operacije vrši na vrijeme i efikasno.

Kako bi proslavila Ryanairov dolazak u glavni grad Bosne i Hercegovine, aviokompanija je pokrenula trodnevnu rasprodaju sjedišta na svojih pet novih linija za/iz Sarajeva po cijeni od 29,99 eura u jednom smjeru, za putovanja od 24. travnja do 24. listopada, koja se moraju rezervirati do 30. studenoga, samo na Ryanairovoj aplikaciji/web stranici.

NAJNOVIJE